Klaipėdoje nyksta kaimiškos apraiškos | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE NYKSTA KAIMIŠKOS APRAIŠKOS

Uostamiesčio žaliuosiuose plotuose vis dar pasitaiko besiganančių arklių, kai kurie gyventojai laiko naminius paukščius ar net bites. Tačiau esą šios "egzotikos" pastaruoju metu gerokai sumažėjo.

Gyvūnų laikymo kontrolę vykdančio Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys teigė, kad miesto teritorijoje gyventojų skundų dėl laikomų naminių gyvūnų, išskyrus kates ir šunis, beveik nepasitaiko.

Esą yra gauta keletas pretenzijų tik dėl gaidžių, kad šie gieda per garsiai ir per anksti.

"Dėl arklių ar karvių laikymo skundų nesame gavę. Labiausiai klaipėdiečiai nepatenkinti šunimis ir laukinėmis katėmis, kurios iškapsto gėlių darželius ar panašiai", – dėstė V.Valys.

2012 m. duomenimis, kol dar mieste buvo privaloma gyvūnų registracija, Klaipėdoje fiksuota 5,4 tūkst. namuose laikomų gyvūnų, iš jų – 840 kačių, likusieji – šunys. Manoma, kad šiuo metu augintinių yra kelis kartus daugiau.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, miesto teritorijoje laikyti naminius gyvulius nėra jokių galimybių.

"Kiek pamenu, miesto pakraščiuose ūkinius gyvulius laikyti galima, bet centrinėje miesto dalyje – tikrai ne. Tad Plytinės kvartale yra žmonių, kurie turi ūkinius gyvūnus, Smiltynėje auginami arkliai, Rimkuose – ožkos ir vištos. Žardupės gatvėje net ir karves laiko", – teigė I.Šakalienė.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Nina Gendvilienė pažymėjo, kad Klaipėdoje visai neseniai leista laikyti ir bites.

"Žmonės laiko bites, nors, manyčiau, tikrai ne daugiabučiuose, dažniausiai po kelis avilius turi nuosavų namų kiemuose ar soduose. Buvo atvejų, kai kažkada anksčiau garažų masyvuose bandė laikyti galvijus, bet jau seniai apie tai nesame girdėję", – tikino N.Gendvilienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

:)) kaimas liko

o jo apraiškos dingo, keistoka čia pas jus.

jeigu

jeigu mirs kaimas mirs ir lietuva neslietuvybe kalba ir paprocius isgelbejo nuo isnykimo kaimas miestai tai zmonijos pikzaizde kuri naikina tauta

Klaipėdos

esmė-uostas ir istorija.Kažkodėl uosto tampa vis daugiau o istorijos sulig kiekvienais metais vis mažėja arba ji darosi sintetinė.Kaip o lialia pupytės papai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS