Klaipėdoje padidėjo oro užterštumas | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE PADIDĖJO ORO UŽTERŠTUMAS

Paskutinę sausio dieną uostamiestyje fiksuojamas padidėjęs aplinkos oro užterštumas kietosiomis dalelėmis. Nustatytą ribinę vertę kietųjų dalelių koncentracija viršija rytinėje miesto dalyje. Į taršą jautriai reaguojantiems asmenims nepatariama ilgai būti ar sportuoti lauke.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento duomenimis, antradienį kietųjų dalelių koncentracija rytinėje uostamiesčio dalyje nustatytą ribinę vertę viršija 1,2 karto.

Centrinėje miesto dalyje kietųjų dalelių koncentracija neviršija nustatytos ribos.

Teigiama, kad atmosferos oro tarša galėjo padidėti dėl transporto priemonių emisijos, taip pat – dėl emisijos iš katilinių. Pastebima, kad oro užterštumui kietosiomis dalelėmis įtakos turėjo ir sausas bei šaltas oras.

Numatoma, kad jeigu meteorologinės sąlygos nepasikeis – kietųjų dalelių koncentracija aplinkoje gali dar labiau padidėti.

Sveikatos specialistų teigimu, jautriausiai į oro taršą reaguoja vaikai, senjorai, nėščiosios, lėtinėmis ligomis sergantys žmonės.

Pastebima, kad dėl dėl kietųjų dalelių poveikio gali paūmėti lėtinės kvėpavimo takų ligos, padidėjęs užterštumas gali lemti ir alergines reakcijas.

Į oro taršą jautriai reaguojantiems asmenims, sveikatos specialistai pataria vengti ilgesnį laiką būti ar sportuoti lauke. Ypač patartina vengti tokios veiklos prie judrių miesto gatvių.

Ikimokyklinio amžiaus vaikų patariama nevesti į lauką, neorganizuoti renginių lauke ir daugiau laiko praleisti uždarose patalpose, kur kietųjų dalelių koncentracija – mažesnė.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

saliut

Dar pačiame centre pastatykite tiltą. Va, tada tai kvėpuosime!

Arnoldas

Garažus tikrinkite. Bėgioju ir matau bei užuodžiu dešimtis panaudotos alyvos degintojų. Melnragėje pabūkite, ten vakarais žmonės iš ubagiško gyvenimo viską degina, kad pasišildytų. Yra ką veikti, o kontrolieriai neatlieka savo vaidmens.

Vietinis

Kai dar vieną pečių pastatys Aterna visas miestas šašlikais kvepės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS