Klaipėdoje pajudėjo poliklinikos projektas | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE PAJUDĖJO POLIKLINIKOS PROJEKTAS

Per artimiausius ketverius metus Klaipėdoje turėtų būti pastatyta nauja miesto poliklinika. Šiuo metu tebekoreguojamas techninis statinio projektas. Naujam sveikatos priežiūros centrui miesto biudžete teks rasti beveik puspenkto milijono eurų.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė patvirtino, kad vėl buvo svarstomas naujo Jūrininkų sveikatos priežiūros centro pastato techninis projektas.

Šis centras dabar veikia bendrabučio patalpose Taikos prospekte.

„Prieš porą metų jau įvyko architektūrinis konkursas ir projektuojamas naujas sveikatos centro pastatas Birutės gatvėje, buvusios šaudyklos vietoje. Projektas turėtų būti baigtas iki 2025 metų, preliminari kaina – 4,4 mln. eurų. Teks ieškoti finansavimo. Dabar vėl vyko techninio projekto sprendinių pristatymas. Projektas pristatomas jau ne pirmą kartą, buvo pastabų, todėl teko jį taisyti“, – kalbėjo E.Jurkevičienė.

Ne vienerius metus truko, kol uostamiesčio savivaldybė ryžosi statyti naują polikliniką.

Pradžioje apskaičiuota, kad poliklinikos statyba ir dokumentų rengimas kainuos apie 2,5 mln. eurų, tačiau, parengus techninį projektą, ši suma gerokai išaugo.

Projektas bus įgyvendinamas miesto savivaldybės biudžeto lėšomis.

Ne kartą priekaištauta, kad sprendimas dėl naujos poliklinikos statybos Klaipėdoje per ilgai užsitęsė.

Esą Jūrininkų sveikatos priežiūros centras įsikūręs patalpose, kurios visiškai nepritaikytos tokio pobūdžio įstaigai.

Teigta, kad jų nemodernizuojant, savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros įstaigai sunku konkuruoti su privačiomis, nes esą žmonės mieliau renkasi komfortą ir paslaugų kokybę.

Jau senokai buvo svarstoma statyti naują, visus šiuolaikinius reikalavimus atitinkančią polikliniką Klaipėdoje.

Šios sveikatos priežiūros įstaigos paslaugomis galės naudotis per 6 tūkst. klaipėdiečių.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Petriukas

Kaip čia nutiko, kad visos poliklinikos viena šalia kitos. Šiaurinėje miesto dalyje poliklinikos nėra, buvo galvojama tą naują šiaurinėje dalyje ir statyti. Sprendžiant vietą buvo baisus ažiotažas- jokiu būdu ne šiaurinėje dalyje. Taip ir likome nesupratę už kokius pinigu, už kieno pinigus poliklinika atsidūrė ne ten kur žmonėms reikia, o ten ...nežinom kam reikia.

Neaišku, kodėl netelpa tose kur yra

Šitoks pastatas trečioji poliklinika ir netelpa? Geriau mokyklas statytų, darželius naujakurių rajonuose.Geriau atnaujintų tas kurios pasenusios, technologijas diegtų naujas. Kiek yra naujų aparatų ir kitų tyrimų priemonių.

PROJEKTAS

tik 6000 zmoniu aptarnaus,o kiek dabar tas bendrabutis aptarnauja ,gal visus 60 000.Ir toks kluonas primena komunizmo laiku statybas,matyt tie patys šviesaus rytojaus statytojai pastate Vilniuje labai jau panasu monstra ,kuris ir dabar dar gasdina byrėdamas žmones.Zodziu svariausiai ,kad butu kuo didesnis ir baisesnis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS