Klaipėdoje – švietimo darbuotojų streikas | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE – ŠVIETIMO DARBUOTOJŲ STREIKAS

  • 16

Visą Lietuvą apimsiantis švietimo darbuotojų streikas prieš šalies valdžią palies ir Klaipėdą.

Dabartiniais, tačiau negalutiniais duomenimis, nuo lapkričio 12 d. jau streikuoja lopšelis-darželis „Želmenėlis“, nuo lapkričio 15 d. planuoja prisijungti Vytauto Didžiojo gimnazija, nuo lapkričio 16 d. – „Vyturio“ progimnazija ir „Gilijos“ pradinė mokykla, nuo lapkričio 19 d. „Vėtrungės“, Vydūno, „Žemynos“ gimnazijos, Gedminų, „Santarvės“, „Smeltės“, Liudviko Stulpino, „Verdenės“, „Versmės“ progimnazijos, nuo lapkričio 20 d. „Varpo“ gimnazija, Litorinos pagrindinė mokykla bei „Pajūrio“ progimnazija.

„Norėčiau visus paraginti laikytis rimties. Savivaldybė su streikuojančiomis ir tai planuojančiomis daryti įstaigomis bendrauja. Pastarosios turėjo informuoti tėvelius tiesiogiai apie visas aplinkybes bei ugdymo procesą streiko metu. Rekomenduojama, jei yra galimybė, vaikų nevesti į streikuojančias įstaigas, tačiau šios ir darželinukus, ir mokinius priimti privalo. Taip pat užtikrinti vaikų maitinimą bei užimtumą net nevykstant pamokoms“, – informavo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Kiek šis streikas užtruks, niekas pasakyti negali. Ankstesniaisiais metais jie tęsdavosi tris savaites. Bet kokių klausimų turinčius tėvelius raginama kreiptis į savo atžalų ugdymo įstaigų administracijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

To keiskite darbą

Sako.keiskit darbą jei nepatinka.... Taigi verksi pats delfiuose ir kitur.kaip.nera.gerų mokytojų kurie dirbtu. O.geri.mokytojai nedirbs už tokia.algą.

Komentatoriams tėveliams

Šlykštu skaityti Jūsų komentarus. Pasivieškinkite kas tokie esate, kad pamate sąrašą nepriimtumėm Jūsų vaiku mokytis. Į akis vaidinate geriečiais, palaikote, o už pilate brūda. Kiaulės! Gyvenate savo.offisuose uždarose dėžutėse, paskaitote per delfi kažką ir susidarote nuomonę kas kiek gauną ir kaip mokytojai vaidina? Mielieji, greitai Jūsų vaikus mokins pencijinio amžiaus mokytojai, nes jauni mokytojai neina,.yra mokytojų trūkumas. O kai mokytojų trūkumas, galit svanot apie priimimus, didesnius laimėjimus ir pasikimus. Sėkmės toliau loti čia atsisėdus.

Anonimas

Zinau Zelmeneli.. niekada nekartociau klaidos ir neleisciau savo vaiko... del aukletoju "nuosirdumo" Jeigu kita istaiga streikuotu,- palaikyciau, bet tik ne si kolektyva.. man bjauru net skaityti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS