Klaipėdos gyventojai tikrinosi savo ekonomikos žinias | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS GYVENTOJAI TIKRINOSI SAVO EKONOMIKOS ŽINIAS

  • 0

Apie 500 klaipėdiečių laikė Lietuvoje vykusį Nacionalinį ekonomikos egzaminą. Iš jų – 181 moksleivis, taip pat dalyvavo studentai ir piliečiai.

Antrą kartą vykusį Nacionalinį ekonomikos egzaminą šiemet iš viso laikė 8000 lietuvių. Jei vertintume dešimtbale sistema šalies gyventojai egzaminą išlaikė penketui. Panašus ir klaipėdiečių rezultatas – dauguma teisingai atsakė į pusę trisdešimties testo klausimų. Nugalėtojai bus paskelbti balandžio viduryje.

Klaipėdiečiams sunkiausi klausimai buvo apie bendruosius ekonomikos principus, daugiausiai suklydo atsakydami apie vadinamuosius „vaiko pinigus“ bei kintamuosius kaštus. Lengviausiai sekėsi su asmeniniais finansais susijusios užduotys – 77 proc. dalyvavusiųjų teisingai atsakė apie uždarbio „ant popieriaus“ struktūrą.

„Džiugu, kad Klaipėdos žmonės domisi ekonomika. Dažnai net nesusimąstome, kad mes patys esame jos dalis, juk ekonomika – tai mokslas apie žmonių bendradarbiavimą ribotų išteklių pasaulyje. Tik ją išmanydami priimsime palankius finansinius sprendimus, suprasime, kaip veikia valdžia. Todėl pagrindinis egzamino tikslas – sudominti, paskatinti domėtis”, – sako egzaminą organizavusio Lietuvos laisvosios rinkos instituto Švietimo centro vadovė Marija Vyšniauskaitė.

Egzaminą organizuoja Lietuvos laisvosios rinkos institutas su LRT. Klausimus rengė visų šalies aukštųjų mokyklų ekonomikos fakultetai, Lietuvos bankas, Finansų ministerija, Valstybinė mokesčių inspekcija, švietėjiškos organizacijos ir ekonomikos mokytojai. Egzaminą globoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS