Klaipėdos jūrininkų ligoninėje – gausios naujos pajėgos | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS JŪRININKŲ LIGONINĖJE – GAUSIOS NAUJOS PAJĖGOS

  • 4

Drąsūs, nebijantys iššūkių ir trykštantys noru tobulėti bei tvirtai žengti profesiniu keliu – tokie jauni specialistai papildė Klaipėdos jūrininkų ligoninės medikų gretas. Renkantis naująją darbo vietą, daugumai jaunųjų gydytojų imponavo geri atsiliepimai apie draugiškus kolegas, o kai ką čia atvedė ir vaikystės svajonė.

Sulaukė gausaus papildymo

Per pastaruosius kelerius mėnesius Klaipėdos jūrininkų ligoninėje įsidarbino septyni medicinos studijas baigę gydytojai ir viena slaugytoja. Jaunuosius kolegas pasveikinęs ligoninės direktorius prof. dr. Jonas Sąlyga pasidžiaugė, kad šiemet kaip niekada daug jaunų specialistų pasirinko būtent Klaipėdos jūrininkų ligoninę.

„Jaunystė puošia mūsų ligoninę, jūs mus uždegate savo energija“, – kreipdamasis į jaunąją bendruomenę sakė J. Sąlyga.

Vadovas neslėpė sulaukęs klausimų, kodėl taip gerbiamas į ligoninę ateinantis jaunimas. „Kiekvienas amžiaus tarpsnis turi savo privalumų“, – įsitikinęs jis. 

Vyresni ligoninės gydytojai taip pat sulaukia dėmesio ir įvertinimo: jie apdovanojami Profesijos lyderio ženklais. Tikimasi, kad ateityje specialistų gretas papildęs jaunimas taip pat taps šio garbingo apdovanojimo laureatais.

Ligoninės vadovas neabejoja jaunųjų medikų profesionalumu: Lietuvos ir kitų šalių sveikatos universitetai paruošia puikius specialistus, kuriems toliau tobulėti ir tvirtai žengti profesiniu keliu padės vyresnieji kolegos.

Dėmesys – jauniems ir vyresniems

„Jūs atvykote dirbti ne tik į ligoninę, bet turbūt ir į labiausiai lankomą meno galeriją, kur erdves puošia daugiau kaip 600 menininkų dovanotų įvairių darbų“, – taip kreipdamasis į kolegas, J. Sąlyga užsiminė apie ilgametę gydymo įstaigos ir Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus menininkų draugystę, skaičiuojančią jau ketvirtį amžiaus.

Jauniesiems kolegoms buvo įteikti meno albumai su įamžintais menininkų dovanotais darbais. 

Klaipėdos jūrininkų ligoninės I kardiologijos skyriaus vedėja dr. Dalia Jarašūnienė jauniesiems kolegomis linkėjo gero starto ir gero darbo, taip pat kolegiškų santykių. „Mūsų darbas priklauso nuo aplinkos, o aplinką kuriame mes patys“, – reziumavo ilgametė ligoninės gydytoja. 

Pagausėjo kardiologų gretos

Dauguma jaunųjų specialistų paklausti, kodėl rinkosi būtent Jūrininkų ligoninę, tvirtino, jog tokį apsisprendimą lėmė geri atsiliepimai apie draugiškus santykius tarp kolegų ir galimybė tobulėti profesiniame kelyje.

Pasak prieš porą mėnesių II kardiologijos skyriuje pradėjusios dirbti kardiologės Ritos Krečkauskienės, ligoninė garsėja geru bei draugišku mikroklimatu tarp vyresniųjų ir jaunesnių kolegų. Tai esą svarbi priežastis renkantis būsimąją darbo vietą ir noro tapti šios komandos dalimi. Kitas svarbus aspektas – galimybė turėti prieigą prie visų naujausių tyrimų, intervencijų bei galimybė mokytis ir specializuotis pasirinktoje srityje. 

Iš Klaipėdos rajono kilusi R. Krečkauskienė medicinos studijas baigė Kaune, kaip ir kiti jos kolegos, papildę Jūrininkų ligoninės specialistų gretas. Iš viso šiemet į ligoninę dirbti atvyko keturi jauni kardiologai. 

Kardiologė Šarūnė Stankevičienė darbo vietą rinkosi arčiau jūros. Trečio lygio paslaugas teikianti gydymo įstaiga ją patraukė galimybe susidurti su sunkiais pacientais, turinčiais retas, sudėtingas širdies ligas.

„Mane kaip jauną specialistę vilioja tokios galimybės, taip pat iš vyresnių kolegų sulaukiu pasiūlymų plėsti profesines žinias tam tikrose srityse“, – antrąją savo darbo dieną pasakojo I kardiologijos skyriuje dirbanti Š. Stankevičienė.  

Ar jaunos specialistės negąsdina reti bei sudėtingi pacientų ligų atvejai, kai neturi pakankamai patirties? „O kaip kitaip jos įgysi, jeigu tuo nesidomėsi?! Be to, dirbi ne vienas, visada gali paklausti vyresnių, daugiau patirties turinčių kolegų“, – ryžtingai nusiteikusi jaunoji kardiologė.

Pasirinko gimtąjį miestą

Fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojai Gabrielei Tverskienei Jūrininkų ligoninė imponavo tuo, kad čia teikiamos stacionarinės antrinio ir tretinio lygio reabilitacijos paslaugos bei sudaryta galimybė dirbti poliklinikoje. Kitas svarbus pasirinkimo momentas – galimybė pamatyti pacientų gydymo efektyvumą.

„Šitas skyrius gerokai plečiasi, tad atsiranda daugiau vietos inovacijoms, ligoninė taip pat turi pacientų itin mėgstamas vandens procedūras. Džiaugiuosi draugišku, patariančiu be palaikančiu kolektyvu. Jaučiuosi kaip grįžusi į namus“, – apie darbo pradžią gimtajame mieste atsiliepė G. Tverskienė.

Klaipėdietė gydytoja neurologė Valerija Tutukova, medicinos studijas baigusi Vilniaus universitete, visada svajojo likti Lietuvoje ir dirbti insultų centre. „Jūrininkų ligoninė – klasterinis insultų centras, tad čia dirbdama turiu galimybę padėti pacientui kuo greičiau pritaikyti specifinį insulto gydymą, kas yra labai svarbu, žiūrint į tolimesnę paciento pasveikimo perspektyvą“, – pasakojo jaunoji gydytoja. 

Nuo vasaros vidurio ligoninėje dirbanti V. Tutukova studijų metu čia atliko internatūrą, kurį laiką dirbo būdama rezidente, tad puikiai pažinojo būsimas kolegas, tarp kurių yra ir kiek anksčiau pradėję dirbti rezidentūros draugai.

Sunkiausiame skyriuje – be streso

Jaunasis gydytojas anesteziologas-reanimatologas Martynas Kekys puikių  atsiliepimų apie ligoninę išgirdo iš kiek anksčiau čia pradėjusios dirbti žmonos. Po pirmojo darbo mėnesio tuo įsitikino ir pats: „Kolektyvas bendradarbiauja, net saugoja, kad nepersidirbčiau“. 

Anesteziologijos – intensyviosios terapijos skyriaus Intensyviosios terapijos poskyrio gydytojui M. Kekiui imponuoja, kad čia dirbama profesionaliai ir be streso, nes visi žino, ką reikia daryti.

Daugiausiai darbo patirties Jūrininkų ligoninėje tarp jaunųjų specialistų turinti Priėmimo skyriaus medicinos gydytoja Anastasija Dmitrenko pastebi, kad norint pilnai įsilieti į kolektyvą prireikia 3–4 mėnesių. Visuose Klaipėdos ligoninių priėmimo skyriuose turinti pažįstamų kolegų, Anastasija daugiausia geriausių atsiliepimų sulaukė būtent apie Jūrininkų ligoninę. Tai esą ir nulėmė jos pasirinkimą.

Lietuvos pilietybę turinti gydytoja medicinos studijas baigė universitete Baltarusijoje, tačiau ji pastebi, kad gydymas ir noras padėti pacientui visose šalyse yra vienodas. A. Dmitrenko darbo pradžioje sudėtingiausi atrodė logistiniai klausimai: kokius tyrimus paskirti pacientui, kokį specialistą kviesti konsultacijai, kada pacientą galima išleisti namo.

Anesteziologijos – intensyviosios terapijos skyriaus Operacinių poskyryje kelintas mėnuo dirbanti anestezijos ir intensyviosios terapijos slaugytoja Giedrė Bračkutė šią ligoninę puikiai pažįsta nuo vaikystės iš čia dirbusio tėčio pasakojimų. Tad baigus mokslus net nekilo abejonių dėl būsimos darbo vietos. Ligoninėje ji atliko ir  slaugos praktiką, kur įspūdį paliko šiltai ir draugiškai priėmę kolegos.

Prisiminė pirmuosius iššūkius

Paklausti apie ryškiausius darbo pradžios prisiminimus, ne vienas pašnekovas šyptelėjo. Kai kurioms gydytojoms įstrigo pirmieji pacientai, kuriems sėkmingai padėjo grįžti į visavertį gyvenimą.

„Didžiausias moralinis pasitenkinimas ir grįžtamasis ryšys, kai į ligoninę patekusį sunkios būklės pacientą išleidi namo. Džiaugiuosi, kad kartu su komanda galėjome parinkti tinkamiausią gydymą ir taip padėti“, – sakė kardiologė R. Krečkauskienė.

Kitiems jauniesiems specialistams labiausiai įsiminė ir daugiausiai iššūkių sukėlė pirmieji budėjimai. Medicinos gydytoja A. Dmitrenko prisiminė, kad jau pirmąją darbo dieną teko dirbti visą parą. Pasibaigus pamainai, vyresnioji kolegė prisipažino senai turėjusi tokį sunkų budėjimą. „Adekvačiai buvo baisu, bet darbo nesinorėjo mesti“, – šypsodamasi įvertino jaunoji gydytoja. 

Slaugytojai G. Bračkutei įsiminė ekstremali situacija per vieną pirmųjų operacijų, kai teko priimti skubų sprendimą. „Teoriškai atrodo, kad jau esi viską išmokęs, bet praktiškai nėra lengva, nes visa tai vyksta per kelias sekundes. Truputėlį baisu, ar viską atliksiu teisingai. Visada įdėmiai stebiu gydytoją, kad galėčiau tinkamai laiku reaguoti ir imtis veiksmų“, – pasakojo medikė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimui

Eilės yra visur pas gerus specialistus. O gal ponas anonimas pats provokuoja imti kyšius ir kiša visiems? Beje pravartu prisiminti, kad kyšio davėjas taip pat gali būti baudžiamas pagal įstatymus.

Lina

Nuostabūs gydytojai ir slaugytojos dirba Jūrininkų ligoninėje.Teko operuotis ir gulėti ginekologijos skyriuje.Jokių kyšių,daug dėmesio ir atjautos.Ačiū Jums.

Anonimas

Tai melas. Kad patekti pas gydytoja reikia laukti menesius arba duoti kysi. 50% gydytoju galima statyti prie sienos, o vadovus VISUS.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS