Klaipėdos merui įteiktas Japonijos apdovanojimas | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS MERUI ĮTEIKTAS JAPONIJOS APDOVANOJIMAS

  • 5

Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui įteiktas Tekančios saulės ordinas su aukso spinduliais ir rozete (angl. The Order of the Rising Sun, Gold Rays with Rosette).

Šį apdovanojimą miesto vadovui Klaipėdos piliavietėje vykusios ceremonijos metu įteikė Japonijos ambasadorius Shiro Yamasaki.  Tekančios saulės ordinas Klaipėdos merui skirtas už nuopelnus kuriant draugiškus santykius tarp Japonijos ir Lietuvos, ypač kultūros bei gynybos srityse.

„Man didžiulė garbė priimti šį apdovanojimą. Tai apdovanojimas ne tik man, bet ir visai Klaipėdai bei kiekvienam klaipėdiečiui, prisidėjusiam prie Lietuvos ir Japonijos santykių stiprinimo bei puoselėjimo. Kartu tai didžiulis įpareigojimas įdėti dar daugiau pastangų ir širdies stiprinant Klaipėdos ir Japonijos draugystę, bendradarbiavimą ir tarpusavio pagalbą“,– teigė Klaipėdos meras.

V. Grubliauskas yra septintasis lietuvis, įvertintas tokio aukšto rango Japonijos Vyriausybės apdovanojimu.

„Linkiu Vytautui Grubliauskui kuo didžiausios sėkmės ateityje. Tikiuosi, kad šis apdovanojimas ir toliau skatins santykius tarp Japonijos ir Lietuvos“, – įteikęs Tekančios saulės ordiną sakė Japonijos ambasadorius Lietuvoje Shiro Yamasaki.

Sulaukta sveikinimo ir iš Japonijos Kudži miesto mero Joji Endo.

„Nežinau kito asmens, kuris būtų vertesnis šio apdovanojimo. Tai Jūsų atsidavimo ir indėlio ne tik mezgant draugiškus ryšius, bet taip pat ir skatinant geranoriškumą tarp Japonijos ir Lietuvos pripažinimas. Šiuo apdovanojimu pagerbiamas ne tik Jūs, bet ir abiejų mūsų šalių žmonės, kuriuos įkvėpė Jūsų nuoširdumas, entuziazmas ir geri darbai“, – atsiųstame sveikinime teigė Kudži meras.

Klaipėda su Japonijos Kudži miestu bendradarbiauja nuo 1989 metų, daugiausiai kultūros bei švietimo srityse. 2011 m. balandžio mėnesį tapęs Klaipėdos meru Vytautas Grubliauskas ėmėsi padėti tais pačiais metais nuo žemės drebėjimo nukentėjusiam miestui partneriui įgyvendinant Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sprendimą skirti paramą, renkant pinigines aukas. 2014 m. rugsėjį su oficialiu vizitu V. Grubliauskui lankantis Japonijoje, kartu su Lietuvos Respublikos ambasada buvo surengta fotografijų paroda, skirta paminėti Japonijos ir Lietuvos diplomatinių santykių 20-mečiui ir atsikūrimui po Didžiojo Rytų Japonijos žemės drebėjimo. Vizito metu V. Grubliauskas dalyvavo susitikimuose su Japonijoje gyvenančiais lietuviais ir Kudži miesto atstovais.

Be ryšių su Kudži miestu puoselėjimo, V. Grubliauskas taip pat prisidėjo prie draugiškų santykių kūrimo tarp Japonijos ir Lietuvos Klaipėdoje priimant Japonijos Vyriausybės vykdytos tarptautinės jaunimo mainų programos dalyvius, kviečiant japonų džiazo ir kitus atlikėjus į Klaipėdoje organizuojamus renginius, sodinant sakurų medelius ir t. t.

2016 m. rugpjūčio mėn. Lietuvoje lankantis Japonijos savigynos jūrų pajėgų pratybų eskadrai, bendradarbiaujant su Lietuvos Respublikos Prezidentūra, Krašto apsaugos ministerija bei Užsienio reikalų ministerija, V. Grubliauskas kaip Klaipėdos meras ženkliai prisidėjo sėkmingai priimant pirmuosius Lietuvos istorijoje Japonijos pratybų eskadros laivus.

GALERIJA

  • Klaipėdos merui įteiktas Japonijos apdovanojimas
  • Klaipėdos merui įteiktas Japonijos apdovanojimas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

klp

idomu o kam ta "rozete" prie ordino???

Skuba

greiciau prisirinkt dovanų, nes supranta kad pareina šik.na.. pats prasciausias vadovas Klaipėdos kieme

lietuvis

lengva girtis ir vogti japonai to nesupranta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS