Klaipėdos mieste siautėja pažeidėjai | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS MIESTE SIAUTĖJA PAŽEIDĖJAI

Uostamiesčio vairuotojų elgesys stebina klaipėdiečius. Daugiabučių namų gyventojai piktinasi, jog žmonės automobilius palieka stovėti draudžiamose zonose. Transporto priemonėms pajudėjus, gyventojų akį rėžia purve skęstančios, suniokotos vejos.

Šalia J.Kačinsko muzikos mokyklos gyvenantys klaipėdiečiai Kelių eismo taisyklių pažeidėjus kasdien skaičiuoja dešimtimis.

Veja, esanti tarp Statybininkų prospekto ir minėtos įstaigos, jau kurį laiką niokojama įžūlių vairuotojų.

"Žmonės ant vejos palieka savo automobilius. Tačiau tai nėra  automobiliams apsisukti arba stovėti skirta zona. Pro daugiabučių langus gyventojai priversti matyti išartą purvyną", – piktinosi gyventojas.

Pasak gyventojų, Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai teritorijoje lankėsi ne kartą, tačiau, vos jiems išvažiavus, vairuotojai kaskart grįždavo prie senų įpročių.

Su panašia situacija susidūrė ir Rumpiškės g. esančio daugiabučio gyventojai.

Žmonės nebežino, kaip sutramdyti įžūlius vairuotojus, kuriems Kelių eismo taisyklėse nustatyta automobilių statymo tvarka – nė motais.

"Rumpiškės g. prie gyvenamųjų namų esantis žaliasis plotas naudojamas kaip stovėjimo aikštelė, nors visi žino, jog statyti automobilius šioje vietoje yra draudžiama. Nemanau, kad situaciją padės suvaldyti baudos. Kol plotas yra nenaudojamas, automobiliai ir toliau bus paliekami", – piktinosi klaipėdietis.

Žmonės svarsto, kaip pažaboti pažeidėjus ir užkirsti kelią teritorijos niokojimui.

"Apverktinos būklės žaliajame plote būtų galima įrengti vaikų žaidimų arba šunų vedžiojimo aikšteles", – teigė gyventojas.

Anot Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Sauliaus Valiulio, su neleistinoje vietoje automobilius paliekančiais vairuotojais kovoti tenka dažnai.

Kas savaitę Viešosios tvarkos skyriaus specialistai sulaukia bent trijų pranešimų apie nusižengusius vairuotojus.

"Žmonės nelieka abejingi, pažeidimus skuba užfiksuoti nuotraukose. Labai svarbu, kad ji būtų informatyvi – matytųsi fotografavimo laikas. Taip pat pranešant apie įvykį svarbu nurodyti automobilio stovėjimo vietą, informaciją, atsiuntusio asmens kontaktus, vardą ir pavardę", – informavo S.Valiulis.

Už automobilio statymą ant vejos baudžiama nuo 15 iki 90 eurų bauda.

GALERIJA

  • Klaipėdos mieste siautėja pažeidėjai
  • Klaipėdos mieste siautėja pažeidėjai
Skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Liu

Po personalią, apmokestintą stovėjimo vietą, kiekvienam buto savininkui ir problemos neliks. Ne savininkai tegul stato auto mokamose aikštelėse. Imkit pavyzdį iš Vokietijos, kokios čia problemos. Kažkodėl, ten telpa visi.

Kestas

Tose apverktinose vejose galima įrengti ne tik šunų vedžiojimo ar vaiki žaidimo aikšteles, bet taip pat ir mašinų statymo aikšteles. Jeigu kažkada apie tai nebuvo pagalvota tai dabar viska galima perplanuoti ir bandyti sutilpti visiems.

klp

tai tik parodo, kokia tai opi problema. Nebe sugrįšim į pėščiųjų erą ir aikšteles reikia rengti. Deja, nėra noro to daryti, nors erdvių tikrai yra. Paskutinė viltis - nauji rinkimai ir energinga komanda.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS