Klaipėdos moksleiviams ir mokytojams – permainos | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS MOKSLEIVIAMS IR MOKYTOJAMS – PERMAINOS

Klaipėdos politikai savo sprendimais ketvirtadienį pažėrė permainų uostamiesčio švietimo bendruomenei.

Jas bene labiausiai pajus Vydūno vidurinės mokyklos moksleiviai. Jie nuo kitų mokslo metų turės įsidėmėti naują maršrutą į mokyklą.

Politikai ketvirtadienį pritarė, jog Vydūno vidurinė mokykla būtų perkelta į I.Simonaitytės pagrindinės mokyklos patalpas. Todėl iš senamiesčio teks kraustytis į vadinamąjį Žvejybos rajoną.

Taip nuspręsta todėl, kad šiuo metu Vydūno vidurinė mokykla yra dviejuose pastatuose, tad mokytojams tai kelia nepatogumų. Be to, Daržų gatvėje esantis mokyklos pastatas yra avarinės būklės ir kelia grėsmę moksleivių bei mokytojų sveikatai.

„Mes jau dešimt metų girdime, kad būsime iškraustyti, todėl klausimas tikrai nėra sprendžiamas skubotai. Mums nesvarbu, kur mus iškels, svarbiausia, kad galėtume normaliai dirbti, o vaikai mokytis“, - politikams tvirtino Vydūno vidurinės mokyklos direktorius Algirdas Girdzijauskas.

Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė teigė, jog higienistai šiais mokslo metais Vydūno vidurinę mokyklą Daržų gatvėje dar leido atidaryti tik su sąlyga, kad nuo kitų metų ji bus iškeldinta.

Kone visi posėdyje dalyvavę politikai pritarė Vydūno vidurinės mokyklos perkėlimui į I.Simonaitytės pagrindinės mokyklos pastatą. Vienintelis tokiam sprendimui aktyviai priešinosi Naglis Puteikis. Vėliau paaiškėjo, kad jo vaikas lanko būtent Vydūno vidurinę mokyklą.

I.Simonaitytės pagrindinė mokykla iš savo pastato bus perkelta į „Pamario“ vidurinę mokyklą. Ugdymo įstaigų bendruomenės neprieštaravo, jog teks glaustis po vienu stogu.

I.Simonaitytės pagrindinėje mokykloje mokosi tik 255 moksleiviai, todėl ją ir nuspręsta perkraustyti, nes pusė mokyklos pastato yra tuščias.

Politikai ketvirtadienį taip pat pritarė, rusakalbių A.Rubliovo pagrindinės ir „Pamario“ vidurinės mokyklos reorganizacijai. Pastaroji mokykla bus prijungta prie pirmosios. Nauja mokykla bus pagrindinė. Nuo kitų mokslo metų pradžios buvę „Pamario“ vidurinės mokyklos dvyliktokai bus perduoti ‚Aitvaro“ gimnazijai.

„Iš dviejų merdėjančių mokyklų sukursime vieną stiprią“, - tikino miesto tarybos narė Irina Rozova.

„Pamario“ vidurinė mokykla taps A.Rubliovo pagrindinės mokyklos skyriumi ir liks savo patalpose.

Jei šių dviejų mokyklų bendruomenės sutars, gali būti pakeistas ir naujos mokyklos vardas – ji vadinsis nebe A.Rubliovo pagrindinė mokykla.

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį patvirtino dar kelis švietimo tinklo pertvarkos punktus. „Smeltės“ ir „Versmės“ pagrindinėse mokyklose nuo kitų metų nebebus komplektuojamos 9-10 klasės, nes šios ugdymo įstaigos siekia tapti progimnazijomis, kai tik toks statusas bus įteisintas.

„Versmės“ specialusis darželis-mokykla nuo kitų metų nebepriims naujokų ir po kurio laiko taps tik ikimokyklinio ugdymo įstaiga. Priežastis – į specialųjį darželį nori patekti labai daug vaikų.

Mokykla-darželis „Inkarėlis“ pirmų klasių nekomplektuos nuo 2012 metų ir taip pat priims tik darželinukus.

Rašyti komentarą
Komentarai (47)

43-am

nejuokinkit-meno mokykla.Su papildomu meniniu ugdymu-taip.Puse mokyklos mokiniu lanko muzikos ir dailes mokyklas(po pamoku).O atranka,atrodo-ne vien tik pagal"meniskumo"kriterijus.

to 44

o ar I.Simonaitytes mokykla,pedagogai buvo nieko verti?Bet mokyklos neliko...

43-am

Kokia atranka-kas turtingesnis?Motina auginanti dvi mergaites kreipėsi į vydunkės administraciją dėl mergaitės įstojimo į m-lą.Kai adminstr.sužinojo,kad ji viena dirba o mergaitės tėvas(tuo metu) kalėjime---ką jūs manot--į mokyklą nepriėmė,nors vyresn mergaitė linkusi į dailę.Tai tau ir meninės pakraipos mokykla ir atranka.Ka tai reiškia?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS