Klaipėdos mokyklos prašo renovacijos | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS MOKYKLOS PRAŠO RENOVACIJOS

Uostamiesčio mokyklos viena po kitos kreipiasi į savivaldybę dėl renovacijos. Pabrėžiama, kad kai kuriose jų sąlygos yra nepavydėtinos – patalpose šalta, per stogą teka vanduo. Vieną įstaigą grasinama uždaryti, nes ji neatitinka higienos normų.

Atsižvelgė į rekomendacijas

Kovo pabaigoje vyksiančio posėdžio metu miesto taryba tvirtins miesto 2017–2019 m. strateginio veiklos plano pakeitimus.

Klaipėdos savivaldybės Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė priminė, kad miesto strateginis veiklos planas buvo patvirtintas gruodį, o biudžetas – vasarį.

"Reikia sulyginti dokumentus, kaip reikalauja teisės aktai. Tai viena priežasčių, kodėl koreguojamas miesto strateginis veiklos planas", – aiškino vedėja.

Į šį dokumentą įtrauktos ir Sveikatos apsaugos ministerijos skirtos lėšos. Tiesa, dar trūksta Lietuvos automobilių kelių direkcijos pinigų gatvių remontui. Anot I.Butenienės, gavus pastarąsias planas neturėtų labai keistis.

Į miesto strateginį veiklos planą taip pat įtrauktos miesto tarybos narių pastabos ir pasiūlymai, kurie išsakyti svarstant miesto biudžetą.

"Džiaugiuosi, kad buvo atsižvelgta į mūsų pateiktas rekomendacijas dėl Klaipėdos universitetinės ligoninės, Melnragės bibliotekos", – tvirtino miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius.

Numatė įrengti liftą

Anot I.Butenienės, strateginiame veiklos plane šiemet numatyta suformuoti Klaipėdos universitetinės ligoninės dalininkų kapitalą, skiriant 550 tūkst. eurų. Žadama suremontuoti įstaigos kiemą, privažiuojamąjį kelią, nes šie – prastos būklės.

Vedėja tvirtino, kad finansavimas Melnragės bibliotekai nėra keičiamas. Lėšos bus pakoreguotos, kai bus apsispręsta, kaip tiksliai įstaigos patalpos bus atnaujintos.

Į planą siūloma įtraukti ir lifto įrengimą Bendruomenės namuose, esančiuose Debreceno g.

Kad reikia įgyvendinti šią priemonę kuo greičiau, tarybos nariai atkreipė dėmesį svarstydami miesto biudžetą. Liftą bendruomenės namuose numatoma įrengti kitais metais. Skaičiuojama, kad tam reikės apie 75 tūkst. eurų.

"Šiemet šių darbų nenumatome, nes vargu ar spėsime užbaigti techninį projektą. Darbų vertė suskaičiuota pagal analogiškus projektus", – aiškino vedėja.

Daugiau lėšų tvoroms

I.Butenienės teigimu, daugiausia pokyčių – Kultūros programoje. Pastarieji susiję su tarptautine didžiųjų burlaivių regata "The Tall Ships Races". Klaipėda šiemet yra vienas jos uostų.

Papildomų lėšų reikės ir ikimokyklinio ugdymo įstaigoms aptverti. Iš pradžių buvo planuojama, kad darbai vyks 30 vaikų lopšelių-darželių. Tačiau atsirado dar 10, kuriems reikalingi šie darbai.

Taip pat lėšų siūloma numatyti ir sporto inventoriui mokyklose atnaujinti. Dalis pastarojo nebeatitinka saugumo reikalavimų.

Vienos įstaigos neišskyrė

R.Taraškevičius domėjosi, kodėl į miesto strateginį planą nebuvo įtraukta "Žaliakalnio" gimnazijos renovacija, pasirengimas jai. Pirmininkas taip pat teigė, kad komitetas dėl renovacijos gavo prašymą ir iš dar vienos įstaigos – P.Mašioto progimnazijos.

Komiteto narys Arūnas Barbšys pastebėjo, kad šioje mokykloje situacija nepavydėtina. Per stoglangius varva vanduo, patalpose šalta, tebėra medinių langų. Be to, anot politiko, Visuomenės sveikatos centras grasina iš įstaigos atimti vadinamąjį higienos pasą.

"Reikia kažką daryti", – skatino tarybos narys.

Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė tikino, kad negalima išskirti vienos įstaigos, būtina įvertinti visumą. Vicemerė priminė, kad yra parengtas miesto mokyklų, kurioms reikia renovacijos, sąrašas. Jis sudarytas atsižvelgiant į įstaigų būklę.

"Šiame investicijų plane "Žaliakalnio" gimnazija yra penktoje vietoje. Prieš ją dar yra keturios įstaigos, kuriose situacija – dar prastesnė. Negalime išskirti vienos, o kitas pamiršti. Priešingu atveju jų kreipsis ir daugiau", – pabrėžė mero pavaduotoja.

Prisimins parengtą programą

J.Simonavičiūtė atkreipė dėmesį, kad Klaipėdos mokyklos paskutiniais metais negauna lėšų renovacijai. Vicemerė tvirtino, kad ši problema kelta susitikimo su uostamiestyje išrinktais Seimo nariais metu.

"Seimo nariai turėtų pasistengti, kad mokyklos gautų lėšų renovacijai. Dabar pinigų skirta tik vienai", – pabrėžė vicemerė.

I.Butenienė aiškino, kad kasmet, rengiant strateginį planą, yra peržiūrimas mokyklų, ikimokyklinio ugdymo įstaigų, kurioms reikia renovacijos, sąrašas. Lėšos suplanuojamos toms, kurioms jų labiausiai reikia.

"P.Mašioto progimnazija yra įtraukta į miesto strateginį veiklos planą. Šiemet numatyta parengti įstaigos pastato energinio efektyvumo projektą. Tada paaiškės, kokios šis būklės, kiek investicijų reikėtų", – komentavo vedėja.

I.Butenienė taip pat atkreipė dėmesį, kad yra lėšų, skirtų einamajam remontui. Dalį darbų galima finansuoti jomis, tereikia įvertinti situaciją.

Komiteto nariai nusprendė į kitą posėdį pasikviesti savivaldybės darbuotojus, kurie atsakingi už investicijas į mokyklas, einamąjį jų remontą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

liberalas

Pastatysim pakeliama tilta ::))

Frigraf

Nors langus Masiote pakeiskit, salta.

Žaliakalnietė

Galvojau,kad Žaliakalnis yra tik Kaune
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS