Klaipėdos pilies uostas ruošiasi 2024 m. navigacinio sezono atidarymui | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS PILIES UOSTAS RUOŠIASI 2024 M. NAVIGACINIO SEZONO ATIDARYMUI

  • 2

Klaipėdos pilies uostas gyvena pasiruošimo sezonui nuotaikomis. Nuo balandžio mėnesio į vandenį pradėti nuleidinėti pramoginiai laivai ir jachtos. Kėlimo operacijai naudojami trys kranai, tačiau klientai nekantrauja ir nori kuo greičiau pasimėgauti atšilusiu oru ir vandens malonumais, tad dėl didelės momentinės paklausos laivelių nuleidimą klientams tenka derinti iš anksto.

Navigacinis laivybos sezonas paprastai prasideda balandžio pabaigoje – gegužės pradžioje. Kiek jis užtrunka, taip pat lemia oro sąlygos, bet spalio pabaigoje didžioji dalis laivelių jau būna iškelti į krantą.

„Šiuo metu Pilies uostas yra užpildytas, bet, esant kliento norui sudaryti metinę laivo laikymo sutartį, visada stengiamės rasti tinkamą vietą“, – sakė Klaipėdos pilies uosto vadovas Karolis Grigalauskas. Anot jo, didžioji Pilies uosto klientų dalis yra ilgamečiai klientai. Klaipėdos pilies uoste yra 320 vietų laivams švartuoti.

Pastebima, jog buriuotojai perka vis naujesnius ir didesnius laivus, tačiau jie susiduria su problema, kad Klaipė-dos regione nėra kur laikyti ilgesnių kaip 10 metrų laivų.

„Pilies uoste didžioji dalis laivų yra iki 10 metrų. Gal kokį vieną kitą ir 8 metrų būtų galima įsprausti, tačiau vietų skaičius ribotas, o norinčiųjų laikyti laivus yra nemažai. Taip pat sezono metu sulaukiame nemažai svečių. 2023 m. Klaipėdos pilies uostą svečio teisėmis aplankė 217 pramoginių laivų, daugiausiai jų – iš Lenkijos, Vokietijos, Švedi-jos, Latvijos, Estijos“, – pasakojo K. Grigalauskas.

Šį sezoną Pilies uostas, be tradiciškai užsukančių svečių, sulauks gražiausio renginio „Tall Ship Races 2024“ regatos ir miesto šventės metu birželio mėn. pabaigoje. Pasiruošimo darbai prasidėjo jau metų pradžioje. Derinamos vietos didiesiems burlaiviams bei svečiams, tvarkoma uostelio infrastruktūra, atnaujinami dušai, budėtojų patalpos, iškabos, elektros ir vandens tiekimo stotelės, diegiamas nemokamas „Wi-Fi“ ryšys, įrengiamas papildomas budėtojų postas, svečiai ir klientai jau gali pasimėgauti karštais gėrimais. Vyksta nuolatiniai pasitarimai su buriuotojų bendruomene bei Klaipėdos miesto savivaldybe dėl sąlygų ir infrastruktūros pagerinimų. Galima pasidžiaugti, kad klientų patogumui 2024 m. pradėjo veikti interaktyvi Klaipėdos pilies uosto svetainė www.yacht.lt , kur uostelio paslaugas klientai gali užsisakyti internetu, ten skelbiama informacija ir apie laisvas stovėjimo vietas. Puslapyje nurodomų paslaugų spektrą palaipsniui numatoma plėsti.

Siekiant puoselėti Klaipėdos miesto jūrines tradicijas, atsinaujinęs Klaipėdos uostas, kartu su partneriais, kviečia motorinių ir burinių laivų savininkus ar norinčius tokiais tapti į 2024 m. navigacinio laivybos sezono atidarymą. Susirinkusieji, smagios muzikos lydimi, tvarkysis uostelio teritorijoje, taip pat jų laukia naujos tradicijos pristatymas bei staigmenos. Renginio dalyvių laukia smagi loterija ir kvietimas pasimėgauti ypatingu gurmanišku patiekalu. Renginys vyks šių metų gegužės 15 dieną nuo 16 val. šalia viešbučio „Old Mill Hotel“ ir legendinio mistikos ir paslaptingumo skraistėmis apipinto vaiduoklio skulptūros.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Gales

Dabar tuscius konteinerius I Taiwana krautis

Romas

" Susirinkusieji, smagios muzikos lydimi, tvarkysis uostelio teritorijoje.." Normaliai čia taip. Kasmet mokesčiai didėja, už 10 merų ilgio laivą mokėi reikia virš 2 tūkst. į metus, elektra papildomai, auomobilio laikymas kol plaukioji papildomai.... Ir ateikit į uostelį tvarkytis teritorijoje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS