Klaipėdos senamiestyje esančiais pėsčiųjų takais – mašinomis | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS SENAMIESTYJE ESANČIAIS PĖSČIŲJŲ TAKAIS – MAŠINOMIS

Klaipėdos pareigūnai nusitaikė į Žvejų gatvę. Patikrinimo metu dešimčiai vairuotojų surašyti nusižengimo protokolai už tai, kad paliko automobilius ant pėsčiųjų takų.

Savaitgalį iki 3 val. nakties Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai su policininkais marširavo uostamiesčio gatvėmis.

Kontrolieriai apsilankė vadinamuosiuose karštuose taškuose, naktinėse parduotuvėse, Poilsio, Ąžuolyno giraitės ir kituose miesto parkuose, bendrabučių prieigose.

Kontrolieriai užsuko ir į senamiestį. Vietos gyventojų ir miesto valdžios sutarimu pastačius naujus kelio ženklus Žvejų gatvėje buvo tikrinama, ar barų lankytojai jais vadovaujasi.

"Daug dėmesio skyrėme Žvejų gatvei. Prieš dvi savaites ten pasikeitė automobilių statymo tvarka – atsirado pėsčiųjų takus žyminčių ženklų. Nubaudėme vairuotojus, kurie buvo palikę savo automobilius neleistinose vietose – iš viso radome 10 automobilių ir vieną motociklą", – komentavo Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vyriausiasis specialistas Gintaras Lasickas.

Už ne vietoje paliktą mašiną vairuotojui skiriama bauda nuo 30 iki 90 eurų. Pirmą kartą prasižengęs žmogus gautų pusę minimalios baudos.

Vienoje iš penkių naktinių parduotuvių, kuriose apsilankė pareigūnai, užfiksuoti du pažeidimai – parduota alkoholio ir iš baro išsinešti įsigyti stiprieji gėrimai.

Už tai pirkėjams taikoma bauda nuo 14 iki 30 eurų. Pakartotinai nusižengusiems – iki 90 eurų.

Pardavėjams, neužtikrinusiems alkoholio vartojimo vietoje, numatytos didesnės baudos.

Reido metu surinkta medžiaga bus išsiųsta į Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentą dėl ekonominių sankcijų.

"Šios įstaigos pardavėja jau ne vieną kartą bausta, žino šiuos dalykus ir supranta, kuo yra kaltinama", – sakė G.Lasickas.

Buvo atliekama ir triukšmo senamiestyje prevencija.

Tiesa, dėl vėsių orų ir rodomų futbolo varžybų dauguma barų lankytojų laiką leido patalpose, todėl pažeidimų nenustatyta.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

k

O kodėl "baro terasa" užima visą šaligatvio plotą?Kaip praeiti pėsčiąjam?Čia tie "didieji,skriaudžiamieji verslinykai" verslą vykdo?

jo

kartą parašiau kelių policijai apie pėsčiųjų alėjoje laikomus auto. Paprašė atsiimti pašymą nes, tiesiog, tingi ir nieko nedaro. Lietuvos miestų gatvėse policininkų nematyti...

Vėtra

Važiuoja pro tuos vazonus . Kiaulė visada ras skylę pralįsti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS