Klaipėdos senamiestyje vyks Kazimierinių šventė | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS SENAMIESTYJE VYKS KAZIMIERINIŲ ŠVENTĖ

  • 1

Šiemet Kazimierinių šventė „Klaipėdos Kaziukas 2024“, kuri neatsiejama nuo šv. Kazimiero vardo dienos minėjimo, Klaipėdos senamiestyje bus švenčiama kovo 2–3 d. Šventinės mugės šurmulį pagyvins koncertinė programa bei kitos pramogos, o didžiausias dėmesys bus skiriamas krašto Kazimierams.

Pačioje kovo pradžioje kovarnių grįžimas, kuris nuo seno laikomas lietuvių švente, simbolizuoja ateinantį pavasarį.

Bėgant laikui, su Kovarnių diena sutapatintos ir Kazimiero varduvės, minimos kovo 4-ąją, kurios ilgainiui gražiai prigijo ir Klaipėdoje.

Kasmet šventės akcentais tampa įvairios dekoracijos. Šiais metais šventę papuoš šiaudiniai paukščiai, kuriuos pagamino menininkė Agnė Dragūnaitė.

Uostamiestyje Kazimierinės bus švenčiamos kovo 2–3 d. Teatro aikštėje. Kovo 2-ąją 12 val. į sceną tradiciškai bus pakviesti ir pagerbti Klaipėdos krašto Kazimierai.

Vyks ir tradicinė Kaziuko mugė. Čia susirinks geriausi pynėjai, kalviai, puodžiai, audėjai bei kiti amatininkai iš visos Lietuvos.

Kovo 2 d. (šeštadienį) scenoje pasirodys liaudies muziką puoselėjantys atstovai iš Žemaitijos regiono, kovo 3 d. (sekmadienį) išvysime kūrybingą Žemaitijos krašto jaunimą.

Šiemet abi šventės dienas šeimos su vaikais galės ne tik pamatyti įvairių veislių triušiukus, sužinoti įdomių faktų apie juos, gal net ir įsigyti, bet ir pajodinėti šalia esančiais gyvais arkliukais.

Smagiai praleisti laiką bus galima žaidžiant lauko žaidimus arba koncerto pasirodymų intarpuose dalyvauti šventės vedėjų kuriamose rungtyse ir laimėti daug šaunių prizų.

Kovo 3 d. 12 val. bus apdovanojami fotografijos konkurso „Kaziuko šurmuly“ (pagrindinio prizo steigėjas „fotoaparatas.lt“) ir piešinių konkurso „Kaziukas draugų rate“ nugalėtojai, o po to laukia linksma, visus įtraukianti klouno Lulu programa vaikams.

„Neturime pamiršti savo šaknų, didžiuokimės lietuviškomis tradicijomis ir neleiskime komercijai mūsų užvaldyti“, – kviesdamas į Kazimierinių šventę pabrėžė šių tradicijų puoselėtojas Kazimieras Vainoras.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Mugė

Eisiu pintą krepšį nusipirkt ir kočėlą )

SUSIJUSIOS NAUJIENOS