Klaipėdos seniūnaičiams dovana – 25 litai | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS SENIŪNAIČIAMS DOVANA – 25 LITAI

Klaipėdos seniūnaičiams ketinama skirti 25 litų per mėnesį dydžio išmoka su jų veikla susijusioms išlaidoms kompensuoti vertė šypsotis ir pačius seniūnaičius, ir pinigus skirstančius miesto politikus.

Klaipėdos seniūnaičiams ketinama skirti 25 litų per mėnesį dydžio išmoka su jų veikla susijusioms išlaidoms kompensuoti vertė šypsotis ir pačius seniūnaičius, ir pinigus skirstančius miesto politikus.

Dirbo neatlygintinai

Pirmos kadencijos seniūnaičiai dirbo visuomeniniais pagrindais, negaudami nė lito, tačiau Seimas pakoregavo Vietos savivaldos įstatymą, kuriame dabar numatyta, kad seniūnaičiams gali būti kompensuojamos išlaidos, kurias jie patiria būdami bendruomenių atstovais.

Klaipėdos savivaldybėje išdiskutuota, kad išmokos suma seniūnaičiui turėtų būti 25 litai per mėnesį. Per metus susidarytų 300 litų.

Klaipėdoje yra 54 seniūnaitijos, kuriose turi būti po atskirą seniūnaitį. Todėl miesto biudžete šiemet numatyta bendra suma seniūnaičių išmokoms yra 10,8 tūkst. litų, nes naujos kadencijos bendruomenių atstovai pradės dirbti nuo gegužės. Kitiems metams jau turėtų būti numatyta 16,2 tūkst. litų.

Išmokės už metus

Klaipėdos savivaldybė parengė tvarką, kurioje numatyta, kaip seniūnaičiai gali išleisti gautus pinigus.

Bendruomenių atstovams iš miesto biudžeto gaunamas lėšas bus leidžiama naudoti susimokėti už telefono, interneto ryšį, degalus, kanceliarines prekes.

Visa suma seniūnaičiams bus išmokėta vieną kartą per metus. Jie turės teikti ataskaitas, kur išleido pinigus. Atsiskaityti reikės vieną kartą per metus.

„Man atrodo, kad seniūnaičiams brangiau kainuos popierius ir rašalas atspausdinti tą ataskaitą, nei jiems bus skirta išmokų“, – sumos dydį ironizavo miesto tarybos Ekonomikos ir finansų komiteto, kuriam vakar buvo pateiktas sprendimo projektas dėl išmokų seniūnaičiams, pirmininkas Rimantas Taraškevičius.

Įsipils degalų

Patys seniūnaičiai teigė, jog iki šiol nėra skaičiavę, kiek jie patiria išlaidų.

„Telefono ryšys, popierius, spausdintuvas, klijai ir batai. Tai ir yra pagrindinės mano, kaip seniūnaičio, išlaidos. Daugiausia pinigų išleidžiu įvairiems skelbimams, pranešimams, kuriuos spausdinu ir klijuoju laiptinėse“, – neslėpė Sulupės seniūnaitijos seniūnaitis Saulius Liekis.

Jis nesiryžo vertinti, ar 25 litai per mėnesį seniūnaičiui yra pakankama suma, tačiau pripažino, kad išmoką ims.

„Tačiau darysiu paprastai, jei tai bus leidžiama. Tiesiog vieną kartą už visą sumą į automobilį įsipilsiu degalų, ir viskas. Rankioti kvitus už kiekvieną nusipirktą popieriaus lapą ar klijų pakuotę, tikrai būtų sudėtinga“, – teigė S.Liekis.

Šilojų seniūnaitijos seniūnaitis Aurimas Mockus, išgirdęs, kad jiems numatoma skirti po 25 litus per mėnesį, iškart ėmė skaičiuoti, ar tikrai apsimoka išmoką imti, nes pateikti ataskaitą gali kainuoti brangiau.

„Seniūnaičiu dirbčiau ir be tų 25 litų, bet jei duoda, matyt, reikės imti. Galbūt kitiems žmonėms tai taps ir paskata atstovauti bendruomenei. Tikrai niekada neskaičiavau, kiek išlaidų patiriu būdamas seniūnaičiu, tačiau jų tikrai yra ir visai gražu, kad savivaldybė dalį jų nori kompensuoti“, – samprotavo A.Mockus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS