Klaipėdos seniūnaičių rinkimuose – kandidatų stygius | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS SENIŪNAIČIŲ RINKIMUOSE – KANDIDATŲ STYGIUS

Uostamiestyje seniūnaičių rinkimai didelio aktyvumo nesulaukė. Norą tapti seniūnaičiais pirmadienį po pietų buvo pareiškę tik dvidešimt klaipėdiečių, kai seniūnaitijų yra daugiau nei penkiasdešimt.

Pasak Komisijos seniūnaičių rinkimams organizuoti pirmininkės, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Alinos Velykienės, prašymų dalyvauti rinkimuose sulaukta labai mažai. Tikėtasi, kad mažiausiai jų bus 54 – tiek uostamiestyje yra seniūnaitijų.

"Tačiau reikia suprasti, kad mūsų miestas didelis, ne visi gyventojai aktyvūs. Tikiuosi, kad antradienį dar sulauksime norinčių tapti kandidatais seniūnaičių rinkimuose", – vylėsi A.Velykienė.

Pavaduotoja negalėjo pasakyti, ar visi dokumentus pateikę kandidatai nori tapti seniūnaičiais skirtingose seniūnaitijose.

"Dabar tik kaupiame ir tikriname duomenis, jų dar neanalizavome. Tai turėtume padaryti šią savaitę", – komentavo A.Velykienė.

Pasak jos, tikėtina, kad seniūnaitijose, kuriose nebus išrinkti seniūnaičiai per šiuos rinkimus, bus organizuojami nauji, kol galiausiai pavyks išrinkti bendruomenės atstovus.

Klaipėdiečiai, norintys tapti seniūnaičiais vienoje ar kitoje miesto teritorijoje, dar šiandien gali užsiregistruoti. Rinkimai seniūnaitijoje bus organizuojami, jei užregistruotas bent vienas kandidatas.

Patvirtintas pastarųjų sąrašas bus skelbiamas kovo 31 d.

Kandidatams bus išdalyti rinkimų apklausos lapai. Jų pavyzdžius bus galima rasti ir savivaldybės interneto svetainėje.

Kandidatai patys ar pasitelkę į pagalbą savo padėjėjus turės apklausti gyventojus, kurie gyvena jų ketinamoje atstovauti seniūnaitijos teritorijoje.

Išrinktas seniūnaičiu laikomas daugiausia balsų per apklausą gavęs kandidatas. Tačiau seniūnaitijoje yra tik vienas kandidatas, jam užtenka ir vieno gyventojo parašo, kad būtų išrinktas seniūnaičiu.

Savivaldybės administracija šiemet sudarys galimybę klaipėdiečiams už kandidatus į seniūnaičius balsuoti ir elektroniniu būdu.

Gyventojų apklausa vyks nuo balandžio 1 iki 24 d. Seniūnaičių rinkimų rezultatai bus skelbiami gegužės 5 d.

Seniūnaičiai renkami trejiems metams ir dirba visuomeniniais pagrindais. Nuo šios kadencijos jiems bus mokamos išmokos kanceliarinėms išlaidoms, tačiau jų dydis per mėnesį sieks tik 25 litus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kodėl

Kodėl kai kurių savivaldybės skyrių tarnautojai mano, kad klausimus, su kuriais jie patys nesusitvarko, galima peradresuoti seniūnaičiui. Jei manyčiau, kad klausimas skirtas seniūnaičiui, tai aš jam pati jį ir užduočiau.Taip kad dirbkite savo darbus, o jei manote, kad seniūnaitis turi tą darbą daryti už jus, tai kam tada jūs ir reikalingi.

buvusem klounui

Tei jei nieko neveikiai tai ir atrodei kaip klounas yra tikrai ne vienas šaunus seniūnaitis kuriam rupi rajono problemos

buves klounas

kas tau nores eiti i seniunaicius,kad is jo tyciotusi valdininkeliai susede ir uzsirakine duris Liepu 11,seniunaicius valdininkeliai laiko pajacais,klounais...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS