Klaipėdos socialdemokratai „už“ viešąją pirtį ir pirtininkus | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS SOCIALDEMOKRATAI „UŽ“ VIEŠĄJĄ PIRTĮ IR PIRTININKUS

  • 6

Klaipėdos socialdemokratai nepritaria Klaipėdos miesto viešosios pirties privatizavimui ir aktyviai rinko pirties išsaugojimui pritariančiųjų parašus. LSDP Klaipėdos m. skyriaus pirmininkė, Klaipėdos m. savivaldybės tarybos narė Lilija Petraitienė peticiją bei ją palaikančius parašus rugsėjo 14-ąją, miesto tarybos posėdžio metu, įteiks miesto merui Vytautui Grubliauskui.

Socialdemokratų manymu savivaldos funkcijos – socialinių paslaugų teikimas, sveikatinimo priemonių įgyvendinimas, paramos sveikatinimui skatinimas, nes Klaipėda yra Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) Sveikų miestų  asociacijos narė. Pernai Klaipėdos miesto viešosios pirties paslaugomis naudojosi daugiau nei 32 tūkst. klaipėdiečių, 54 proc. lankytojų – senjorai, neįgalieji bei vaikai. 

Klaipėdoje klesti socialinė atskirtis – dalis klaipėdiečių išgyvena tik valstybės paramos dėka, 170 butų mieste, kuriose gyvena šeimos, visiškai neturi vonios patalpų, o dalis socialinių būstų yra tik su daliniais patogumais. Viešoji pirtis jiems būtina dėl higienos norint paprasčiausiai nusiprausti, o privatininkų siūlomos paslaugos jiems neįperkamos.

Klaipėdos miesto viešoji pirtis veiklą vykdo tik SAVO lėšomis, be Savivaldybės finansavimo, dirba pelningai; 2015 m. savivaldybei pervedė net dividendus – 5000 Eur.

Todėl Klaipėdos socialdemokratai sako, kad senoji Klaipėdos miesto viešoji pirtis gali būti privatizuota tik įrengus/pastačius naują viešąją pirtį. Alternatyva siūloma: Klaipėdoje statomas naujas daugiafunkcinis  baseinas ir  jo patalpose būtų galima įrengti ir viešąją pirtį. 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Sharon Rubin

Jiems ten vadovauja pijokas ir narkomanas Š.R.

vytas

Matomai funkcionieriai nori, kad liaudis ateitu su šak,ėmis,

VOX

Klaipėdą valdo liberalai. Įsiskaitom - liberalai. Už privačią iniciatyvą, lygybę ir vienodas starto pozicijas VISIEMS. Ir, šast, klumpa ant šapelio - pirties (rėksnių su vantomis būrelio). Privatizuokit kol nevėlu ir atiduokit į rinką tą pirtį ir aiškiai visam miestui praneškit, kad jūs už lygias sąlygas visiems miestiečiams - ne miesto funkcija vykdyti pirčių veiklą. Ateis rinkimai, mes atsidėkosim balsais. O dabar darot komunizmą kapitalizmo epochoj...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS