Klaipėdos viešojoje bibliotekoje – patogesnės kainos | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS VIEŠOJOJE BIBLIOTEKOJE – PATOGESNĖS KAINOS

Miesto taryba tvirtins naujas Klaipėdos viešosios bibliotekos mokamų paslaugų kainas. Jos bus suapvalintos. Vienos paslaugos pigs, kitos kiek pabrangs.

Klaipėdos miesto savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė tvirtino, kad pagrindinis šio sprendimo tikslas – suapvalinti bibliotekos mokamų paslaugų kainas.

"Kai litas buvo pakeistas į eurą, po kablelio liko skaičių. Norime suapvalinti kainas. Taip pat praėjusiais metais kultūros ministro įsakymu buvo patvirtintos ir naujos mokamos bibliotekų paslaugos. Dalis jų pasikeitė, atsirado naujų. Pakoreguosime sąrašą pagal šį įsakymą", – paaiškino direktorė.

Pasak N.Laužikienės, bibliotekos lankytojai neturėtų baimintis kainų pokyčių. Pavyzdžiui, vadinamasis skaitytojo bilietas – bibliotekos vartotojo pažymėjimas – suaugusiesiems dabar atsieina 2,03 euro. Siūloma, kad jo kaina būtų 2 eurai.

Vaikams iki 14 metų už elektroninį pažymėjimą tekdavo sumokėti 1,16 euro. Dabar jis kainuos eurą.

Neįgaliesiems, pensininkams jis pabrangs 0,05 euro – nuo 1,45 iki 1,50 euro. Viena A4 formato dokumento kopija ar atspausdinimas atsieis 0,10 euro. Ši paslauga kainavo 0,06 euro.

Dalies Klaipėdos viešosios bibliotekos mokamų paslaugų kainos apskritai nesikeis.

"Dauguma mūsų teikiamų paslaugų yra nemokamos. Esame išlaikomi savivaldybės. Ji gali apsispręsti, kad ir kitos paslaugos nieko nekainuotų", – kalbėjo Klaipėdos viešosios bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė.

Pasak vadovės, nustatant paslaugos kainą, vertinamos ne tik išlaidos, bet ir žiūrima, kiek ji kainuoja kitur. Pavyzdžiui, skaitytojo bilieto kaina yra tokia pati, kaip ir daugumoje šalies bibliotekų.

"Mūsų mokamų paslaugų kainos atitinka šalies vidurkį", – teigė direktorė.

Per metus iš mokamų paslaugų Klaipėdos viešoji biblioteka surenka 11–12 tūkst. eurų. Šie pinigai papildo uostamiesčio biudžetą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS