Komisija išsišokusį V. Titovą kvies pasiaiškinti | KaunoDiena.lt

KOMISIJA IŠSIŠOKUSĮ V. TITOVĄ KVIES PASIAIŠKINTI

Tyrimą dėl Lietuvos rusų sąjungos atstovo Viačeslavo Titovo elgesio ruošiasi pradėti speciali, iš visų frakcijų atstovų sudaryta komisija. Pirmojo posėdžio metu ant kilimėlio bus kviečiamas ir pats V. Titovas, apjuodinęs partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago atminimą.

Dėl įvairias reakcijas sukėlusių V. Titovo pasisakymų Klaipėdos savivaldybė inicijavo apkaltą – išanalizavus visus faktus bus pateiktos iš miesto tarybos narių sudarytos komisijos išvados.

Ketvirtadienį parengiamasis posėdis vyko už uždarų durų. Jam pasibaigus komisijos pirmininkas Artūras Šulcas sakė, kad nepasirodė tik socialdemokratė Lilija Petraitienė, šiuo metu jos nėra Klaipėdoje.

„Visus sprendimus iš esmės priėmėme bendru sutarimu. Susidėliojome grafiką, aptarėme dokumentus, kuriuos nagrinėsime, datas. Posėdžiai bus uždari dėl kelių priežasčių. Visų pirma nagrinėjamos temos – labai jautrios, netyčia išsprūdęs žodis gali sukelti nereikalingas įtampas. Be to, pradėtų rinktis tiek V. Titovo, tiek kitos pusės šalininkai, reikėtų policijos pajėgų. Taip normalaus darbo nebus. Čia reikia šalto ir blaivaus proto“, – teigė A. Šulcas.

Į pirmąjį posėdį, vyksiantį kitą savaitę (rugpjūčio 10-ąją), bus kviečiamas pats V. Titovas. Pastarasis, skleisdamas informaciją apie Lietuvos partizanų vadą, remiasi buvusios sovietų represinės struktūros KGB parengtos bylos medžiaga.

„Norime paklausti dalykų, susijusių su jo viešai išsakytais teiginiais. Savo pareiškimuose jis nemini, kad A. Ramanauskas-Vanagas yra reabilituotas teismų ir įstatymų, o visas pogrindinis pasipriešinimo judėjimas yra pripažintas labai svarbiu Lietuvos valstybės istorijai. Norime paklausti, kodėl teigdamas vieną, jis nemato kitos realybės, priimtinos daugumai Lietuvos piliečių“, – kalbėjo komisijos pirmininkas.

Komisija aiškinsis, ar V. Titovas nesulaužė tarybos nario priesaikos.

Lietuvos konstitucijos 25 straipsnyje teigiama, kad laisvė reikšti įsitikinimus ir skleisti informaciją nesuderinama su nusikalstamais veiksmais – tautinės, rasinės, religinės ar socialinės neapykantos, prievartos bei diskriminacijos kurstymu, šmeižtu ir dezinformacija.

Išklausiusi V. Titovą komisija parengs išvadas. Jas apsvarsčiusi miesto taryba spręs dėl kreipimosi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą.

Jeigu taryba pritars ir šis teismas pateiks išvadą, kad V. Titovas sulaužė priesaiką, savivaldybės tarybai dviejų trečdalių visų tarybos narių balsų dauguma priėmus sprendimą jis neteks savo įgaliojimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

GRYBĘ - KGB MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!

Nezvarbu

Cia komentarus raso seimo nariai? :D juokinga

pilietis

Aš, kaip darbdavy,s Titovą atleidžiu iš užimamų pareigų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS