Konteineriai pajūryje: neteisėta | KaunoDiena.lt

KONTEINERIAI PAJŪRYJE: NETEISĖTA

Pakeliui į šiaurinį molą išdygusių jūrinių konteinerių istorija virto dar vienu skandalu. Aplinkosaugininkams ėmus drausminti juos pastačiusius asmenis, kilo emocijų banga, o vaikus mokyti plaukti pasišovusios Klaipėdos krašto vandens sporto asociacijos vadovas dėl konteinerių nusiteikęs net bylinėtis.

Leidimas – tik renginiams

Kai šią vasarą prie tako pakeliui į molą išdygo krūva jūrinių konteinerių, žmonės stebėjosi. Kas ir ką čia ketina veikti?

Verslininkai svarstė, ar statyti tokioje vietoje tokius griozdus išties oficialiai leista?

Paaiškėjo, kad konteineriai priklauso birželį įsteigtai Klaipėdos krašto vandens sporto asociacijai. Ji čia įsirengė stovyklą, kurioje ketino mokyti vaikus plaukti, o vakarais organizuoti pramogas.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos miesto agentūros vedėjas Romualdas Dužinas tikino, kad asociacijai nebuvo leista toje vietoje pasistatyti konteinerių.

Kiek aš žinau, savivaldybė išdavė leidimą tik organizuoti renginius.

"Kiek aš žinau, savivaldybė išdavė leidimą tik organizuoti renginius. Tačiau tai nereiškia, kad pajūrio juostos apsaugos zonoje galima statyti konteinerius", – paaiškino R.Dužinas.

Baudos mokėti neskuba

Agentūros vyriausiasis specialistas Nerijus Pocius teigė, kad apie konteinerius pajūryje sužinojo iš vieno piliečio skundo. Žmogus tiesiog informavo aplinkosaugininkus apie situaciją ir klausė, ar konteineriai toje vietoje pastatyti teisėtai.

Vėliau skųstasi ir Aplinkos ministerijai, Vyriausybės kanceliarijai, gauta ir kitų piliečių skundų, siųstų tiesiogiai agentūrai.

"Asociacijos veiklos mes nekvestionavome, tačiau pagal Pajūrio juostos įstatymą jie turėjo konteinerių pastatymo šioje vietoje klausimą suderinti su žemės savininku. Savininkas šiuo atveju yra valstybė, vadinasi, derinti šį klausimą reikėjo su Nacionaline žemės tarnyba. Jie to nepadarė ir už tai buvo nubausti 75 eurų bauda. Pagal mūsų surašytą privalomą nurodymą, jie turėjo būti išgabenti iš šios vietos dar rugpjūčio 31 d. Šiandien pat patikrinsime, ar nurodymas įvykdytas, ir jeigu ne, vėl skirsime baudą. Supratau, kad paklusti reikalavimams neketinama, asociacijos atstovas žadėjo dar tartis su teisininku, tad reikalas gali būti sprendžiamas teisme", – tvirtino N.Pocius.

Vyriausiasis inspektorius teigė, kad skundai dėl konteinerių pasipylė rugpjūčio pradžioje.

Viena labiausiai nepatenkintų pusių – greta įsikūrę žvejai. Jie buvo pikti, mat būdavo aplinkosaugininkų baudžiami už automobilių pasirodymą pajūryje, o čia – visas kalnas konteinerių.

Aplinkosaugininkai bendravo su asociacijos prezidentu Mariumi Satkevičiumi. Jis "Klaipėdai" aiškino nieko bendro su asociacija nebeturintis ir visus įgaliojimus perleidęs Germanui Čepui.

Klaipėdos krašto vandens sporto asociacijos vardu veikiantis G.Čepas pasakojo šioje vietoje norėjęs įkurti stovyklą vaikams, kur jie būtų mokomi plaukti.

Tačiau gerą norą esą sužlugdė skundikai ir tikrintojai.

Kaltino aplinkosaugininkus

"Mūsų akimis, aplinkosaugininkai patys teisės aktų neskaito arba nežiūri. Jie mums įteikė reikalavimą rugpjūčio 27 d. Mes turime 10 dienų apskųsti tokį reikalavimą aukštesnei instancijai. Mūsų supratimu, jie pasielgė neteisingai duodami tik 10 dienų nukelti konteinerius. Jie mano, kad mes negalime skųstis. Juolab kad leidimus statyti konteinerius būtent šioje vietoje mes turime, – aiškino G.Čepas. – Veiklos dar nebaigėme, renginiai vyksta, leidimą dirbti turime iki rugsėjo 30 d. Norėjome, kad viskas atrodytų visai kitaip. Ketinome iš konteinerių padaryti gražius laivus su burėmis. Bet jau antrą veiklos dieną mus pradėjo tikrinti įvairios komisijos. Investavome labai daug pinigų, kai pamatėme, kaip puola tikrintojai, suabejojome, ar yra tikslas tai daryti toliau. Vietoje žadėtų 16 savaičių, stovyklos vyko tik dvi su puse. Jeigu miestui to nereikia, mums nereikia juo labiau."

Pasak G.Čepo, per dvi dienas į stovyklą užsiregistravo beveik 400 norinčiųjų, bet prasidėjus patikrinimams daugiau norinčiųjų nė neregistravo, priėmė apie 40 vaikų.

Asociacija du konteinerius naudoja priemonėms sudėti: irklentėms, banglentėms, gelbėjimo reikmenims.

Kažkas suklastojo mano parašą.

G.Čepas pasakojo, kad vakarais stovyklos vietoje ketinta rodyti filmus, rengti dar nespėjusių išgarsėti atlikėjų koncertus, bet to padaryti taip ir nepavyko.

"Buvo liepta viską išardyti, ko neišardėme, tą pavogė. Dingo kabeliai, lempučių girliandos. Jeigu būtų leista, būtume iki vėlyvo vakaro vykdę veiklą ir papuošę konteinerius. Buvome skundžiami, o skundikai net persistengė. Vieną skundą, nagrinėtą Aplinkos apsaugos agentūros, kažkas pasirašė mano paties vardu. Man buvo pasakyta, kad ir kaip absurdiškai skambėtų, bet jie privalo jį išnagrinėti. Kažkas suklastojo mano parašą. Reikalą tiria policija", – pasakojo G.Čepas.

Aplinkosaugininkai tiria ir šio vyro skundą, kuriuo jis apskundė žvejus.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Nėra

Nemokamos stovyklos atsirado tik rugpjučio 10 d. , pamačius, kad tyliai prasmukti nebepavyks. Užsiregistravo 400 vaikų , bet iš tikrųjų nuo 13d. iki 17d dalyvavo vos tik 8 vaikai.

Anonimas

Aferizmas

Apie Germano Čepo asociaciją

Klaipėdos krašto vandens sporto asociacija, kurios veiklą koordinuoja Germanas Čepas, Vakarų ekspresui užsakė "nemokamos" vaikų stovyklos reklamą (2018-06-13 VE straipsnis "8-16 metų vaikams - dienos stovyklos"), kurioje yra nuoroda į stovyklos registracijos formą. Formoje nurodyta kaina 40 Eur už vieną 8 val. trukmės treniruotę. Nemokama stovykla? Dar vienas niuansas - Klaipėdos krašto vandens sporto asociacija 2018-06-13, t.y. reklamos apie stovyklą dieną kaip juridinis asmuo dar neegzistavo, nes Juridinių asmenų registre ši asociacija buvo įregistruota tik 2018-06-25.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS