Kova su lapais – be reklamos | KaunoDiena.lt

KOVA SU LAPAIS – BE REKLAMOS

Pietinėje miesto dalyje esančių daugiabučių namų gyventojai keiksnoja visus kitus, tik ne save, dėl prieš savaitę lietaus nuotekas užkimšusių rudeninių lapų. Tačiau atsirado ir klaipėdiečių, parodžiusių pavyzdį kitiems.

Po miestą paskandinusio potvynio kaltųjų ieškantys veikėjai net fiksavo gandų apie diversiją.

Dienraščiui atsiųstame laiške klaipėdietis Edmundas B. kėlė versiją, jog mieste galbūt planuota sukelti diversiją.

"Iš nepatvirtintų šaltinių teko girdėti, kad įmonė, atsakinga už lietaus nuotekas, buvo išjungusi siurblius, ir lietaus vanduo tekėjo paprasta eiga", – sąmokslo teorijas vystė pilietis.

O štai Baltijos prospekto, kuris prieš savaitę buvo visiškai paralyžiuotas lietaus vandens, vieno daugiabučio gyventojai nusprendė sąmokslo teorijų nevystyti ir imtis grėblių.

"Esame 13-ojo namo gyventojai. Pas mus įkurta bendrija. Matėme, kas dėjosi praėjusią savaitę, tad surengėme talką. Ne "lenininę", o paprastą, klaipėdietišką", – pasakojo bendrijos "Jūra" pirmininkė Apolonija Jekeliūnienė.

Gyventojai patys pakaitomis sugrėbė kiemo teritorijoje buvusius lapus.

"Nereikėjo net prašyti ir raginti, žmonės patys atėjo į talką. Lapus sukrovėme į krūvą ir nenorėjome, kad vėjas juos išdraskytų. Kitą kartą ir vaikai beišdykaudami tuos lapus išmėto. Todėl paprašėme įmonės "Mano aplinka", kad kuo greičiau juos išvežtų. Reikia pasidžiaugti, atvažiavo vyrai sutartu laiku, per lietų visus lapus sukrovė į sunkvežimius ir išvežė. Ir dar nemokamai", – talkininkus gyrė bendrijos pirmininkė.

Moteris prasitarė, kad kasmet bendrija sulaukia pagyrų dėl aplinkos tvarkymo.

"Vanduo mūsų namo neužsėmė. Gal ir tai prisidėjo", – svarstė moteris.

Įmonės "Mano aplinka" vadovas Nerijus Čijunskas nustebo, išgirdęs, jog daugiabučio gyventojai pastebėjo įmonės darbuotojų triūsą.

"Žmonės per lietų ir vėją dirba visą savaitę ir dar savaitgaliais. Net keista, kad kažkas panoro pagirti. Dabar toks metas, kad lapų iš tiesų ypač daug. Vežame iš visur, net nežiūrėdami į grafikus. Kiekvieną dieną tenka sukti po kelis reisus ir išvežame mažiausiai po 6 tonas lapų", – pasakojo N.Čijunskas.

Įmonės "Klaipėdos želdiniai" vadovas Gediminas Valašinas tikino, kad sugrėbtus lapus skubama išvežti, kol nepakilo vėtros.

"Didžiausią krūvą sukrovėme Skulptūrų parke. Kol kas dabar valome viešąsias erdves, bet ir iš kiemų paimame. Dėl didelių liūčių ne visur gali technika įvažiuoti, tad šie metai tikrai ypač sunkūs", – aiškino G.Valašinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Neliko atsakomybes

Sovietu laikais, kad ir kiek koneveikiama, lapai buvo laiku pasalinami, saligatviu plyteliu tarpai isgramdyti, sniegas nuvalomas......dirbo atsakingi tuo metu valdzioje zmones.....o dabar kas ten tuno ir laukia darbo val. pabaigos, bei pinigu banko kortelese?.....

komos ištikti, bet godūs liberalai

RK, o tai kam reikalinga tiek Jūsų partijos pristeigtų kontorų, savivaldybės įmonių, tarnybų, direktorių-direktorėlių? Mes, gyventojai ir tvarkytis turime, ir valyti ir padangas patys vežti...? O jūs tik mokesčius kelsite, sodinsite savus, partijai priklausančius veikėjus į vadovaujančias vietas ir apie rinkimus, savo išlikimą galvosite bei lobsite? Jau ir vandenį branginate nuo sausio apie rinkimų biudžetą galvodami?

taigi

Negi tie medžiai užaugo tik šiemet. Kažkaip anksčiau visada juos laiku surinkdavo. Čia kažkas blogai su valdžia, su jos skyriais, komandomis, atsakingomis už tai. Be to, man išaiškėjo kodėl valdžia be gailesčio kerta lapingus medžius ir sodina išsigimusius, svetimus, belapius, į medžius vos panašius augalėlius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS