KU Tarybai vadovaus Klaipėdos miesto meras | KaunoDiena.lt

KU TARYBAI VADOVAUS KLAIPĖDOS MIESTO MERAS

  • 17

Gegužės 7 dieną Klaipėdos universitete vyko KU Tarybos posėdis, kuriame naujoji taryba rinko Tarybos pirmininką. Taryba slaptu balsavimu vienbalsiai nutarė, jog Klaipėdos universiteto Tarybai vadovaus Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Tarybos pirmininko pozicija yra labai svarbi, nes jis yra ne tik kviečiamas į įvairiausius renginius, bet kartu su rektoriumi sprendžia strateginius klausimus, atstovauja universitetą. Manau, kad šią poziciją turi užimti žmogus, kuris yra žinomas ne tik mieste, bet ir šalyje. Jei pažiūrėtumėte kitų aukštųjų mokyklų pavyzdžius, tarybos pirmininkų vietas užima ryškios asmenybės“, - teigė Jurgita Šilinskaitė-Venslovienė, AB „Klaipėdos nafta“ SGD paslaugų skyriaus vadovė, kuri buvo antroji kandidatė KU Tarybos pirmininko pareigoms užimti.

V. Grubliauskas, kreipdamasis į Tarybos narius, dėkojo už pasitikėjimą. „Prisiimu atsakomybę ir ją suvokiu, kaip didžiulį patikėjimą. Tikiu, kad artimiausiu metu dirbsime taip, tarsi susėdę vienoje valtyje ir visi vienodai irkluosime“, - apie artimiausius darbus Klaipėdos universiteto Taryboje kalbėjo V. Grubliauskas, rašoma pranešime žiniasklaidai.

KU Taryba nustato universiteto rektoriaus rinkimų viešo konkurso būdu organizavimo tvarką, renka, skiria į pareigas ir atleidžia iš jų rektorių, nustato universiteto lėšų ir turto valdymo, naudojimo ir disponavimo jais tvarką, svarsto ir tvirtina svarbiausius su tuo susijusius sprendimus, rūpinasi parama universitetui bei atlieka kitas funkcijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

likutis

vis kas nors nubyres nuo teveliu pinigo

destytoja

tokių dalykų principe neturėtų būti. Negali vienas asmuo vadovauti vos ne viskam. Gal greitai ir ligoninėms vadovaus? Na žinot, tik provincijoje gali dėtis tokie dalykai.

sportininkas

kažin Žuvėdros sportinių šokių kolekyvui nevadovaus?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS