Kviečia registruotis kandidatus į seniūnaičius | KaunoDiena.lt

KVIEČIA REGISTRUOTIS KANDIDATUS Į SENIŪNAIČIUS

Iki šios savaitės pabaigos seniūnaičių dar neturinčių seniūnaitijų gyventojai kviečiami aktyviai registruotis kandidatais į šį postą. Šiuo metu savo atstovus turi tik 13 iš daugiau nei pusšimčio mieste patvirtintų seniūnaitijų.

Uostamiestyje toliau vyksta seniūnaičių rinkimai.

Penktadienio pavakarę finišuos kandidatų į seniūnaičius tose seniūnaitijose, kur jie dar neišrinkti, registracija.

Kandidatai reikalingus dokumentus turi pateikti iki 15 val. 45 min. Jie priimami Klaipėdos savivaldybės 116 kab.

Pasibaigus kandidatų registracijai ateinančią savaitę bus tikrinami jų pateikti duomenys, o birželio 20 d. bus tvirtinamas kandidatų sąrašas.

Tuomet prasidės gyventojų apklausa ir jau nuo birželio 21 d. klaipėdiečiai už kandidatus galės balsuoti ir internetu.

Rinkimai bus laikomi įvykusiais, jei juose dalyvaus ne mažiau kaip 5 proc. teisę rinkti seniūnaitį turinčių seniūnaitijos gyventojų.

Skelbiama, kad kandidatu į seniūnaičius gali būti tik pilnametis seniūnaitijos gyventojas, ten deklaravęs gyvenamąją vietą.

Seniūnaičiu negali būti renkamas savivaldybės tarybos narys, Savivaldybės administracijos direktorius, savivaldybės kontrolierius, Savivaldybės administracijos valstybės tarnautojas, asmuo, kuris teismo pripažintas neveiksniu tam tikroje srityje.

Šiuo metu vykstantys 2017–2019 metų kadencijos seniūnaičių rinkimai – pakartotiniai, mat pirmųjų rinkimų metu savo atstovus išsirinko ne visos seniūnaitijos.

Skelbiama, kad šiuo metu 55 Klaipėdos seniūnaitijose visuomeniniais pagrindais dirba 13 seniūnaičių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Buves kandidatas i seniunaičius

Sudirbot nebloga seniunaičiu sugalvojima i drevezgus, valdžiažmugia tai daba ekit patys seniunaut.Ar aš kokis nuteistas kad rupinčiaus savo teritorija dykai klausydams kiekvieno šizofreniko ar kokio kito gyventojo priekaištus?Ir nieko negalėdams padaryti.Nes savibledybės gyviai nekreipia dėmesio į seniunaičiu sakymus-aniems tiek seniunaičiu tiek visuomeniniu tarybu tiek bendruomeniu balsas yra tik patariamasis.O va kuomet ateina rinkimą tai tas balsas oi kap patampa būt reikalingas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS