Latviškos stintos – po 5 eurus | KaunoDiena.lt

LATVIŠKOS STINTOS – PO 5 EURUS

Stintų uostamiesčio turgavietėse ieškantys klaipėdiečiai – nusivylę. Trumpai ant prekystalių pasirodžiusios pirmosios šviežiais agurkais kvepiančios žuvys prieš savaitę kainavo 7 eurus, o šiuo metu jų uostamiestyje apskritai neįmanoma rasti.

Vietos žvejai tikina negalintys išplaukti į jūrą, tad šių žuvų prekyvietėse dar nematyti.

Praėjusį savaitgalį šviežiomis stintomis buvo prekiauta tik Gargžduose. Čia stintų kilogramas kainavo 5 eurus.

"Tikėtina, jog iš Latvijos veža stintas. Liepojos žvejai prigaudo, o mūsų tinklai vis dar tušti", – pasakojo Šventojoje su vyru žvejojanti Ilona.

Priekrantės žvejai tebelaukia palankių orų ir tinkamo vėjo stintų žvejybai.

"O ir rizikuoti nenorime. Žiūrėk, kokią dieną lyg ir palankus vėjas pasisuka, bet kol susikrauni tinklus, atsigabeni katerį, jau ir bangos būna pakilusios. Neverta rizikuoti. Tenka vėl nuo kranto grįžti atgal namo", – pasakojo Ilona.

Vietos žvejai aiškina, jog orų atšalimas didelio poveikio stintų žvejybai nedaro, jo labiau laukia žvejai mėgėjai, stintas gaudantys nuo Smiltynės krantinių.

"Pernai taip pat prieš Kalėdas buvo tuščia. Bet paskui orai pasitaisė, spėjome prigaudyti stintų bent jau Kūčių stalui", – prisiminė šventojiškė Ilona.

Ar šiemet Kūčių vakarienei bus stintų, žvejai nedrįsta prognozuoti.

"Jau beveik gruodžio vidurys, o Lietuvos pusėje stintos dar nėra žvejojamos. Gal jas ruoniai išbaido, o gal nepalankios srovės vyrauja? Kol kas visi veža stintas iš kaimynų", – aiškino moteris.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Kad ir po 100€ kvailiai kas perka niekas nepirktų už pusvelčiui atidavinėtų.

juozas

Nepirkit Latviškų stintų.....palaukit kol jos pakeis pilietybę ir pabrangs iki 7 Eur. o tada pirmyn

SUSIJUSIOS NAUJIENOS