Laukiama verdikto Paukščių takui | KaunoDiena.lt

LAUKIAMA VERDIKTO PAUKŠČIŲ TAKUI

Idėja pastatyti medinį tiltą paplūdimyje ir taip sujungti Pirmąją ir Antrąją Melnrages įgyja pagreitį. Uostamiesčio savivaldybė kreipėsi į Aplinkos ministeriją, siekdama išsiaiškinti, ar galima įrengti tokį objektą.

Toks raštas jau išsiųstas ministerijai. Pagal nustatytą tvarką atsakymas savivaldybę turėtų pasiekti per 20 darbo dienų.

"Manoma, kad iš ministerijos negausime leidimo tokiam tiltui įrengti, tačiau nepaklausę – nesužinosime. Norėjome išbandyti paskutinį šansą", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

L.Dūdos teigimu, paklausimas išsiųstas tikrai ne per vėlai. Šiemet vadinamojo Paukščių tako projektavimo ar įrengimo darbai vis tiek dar nebūtų pradėti.

"Jei gausime ne kategorišką neigiamą, o viltingą Aplinkos ministerijos įsakymą, įtrauksime šį projektą į kitų metų veiklos planą", – komentavo direktorius.

Idėja sujungti Pirmąją ir Antrąją Melnrages mediniu tiltu virš kopų pavasarį kilo paplūdimius prižiūrinčios įmonės "Klaipėdos paplūdimiai" darbuotojui.

Planuota, kad Paukščių takas būtų maždaug 2  m pločio ir 2,3 km ilgio. Tiltą norima sumontuoti ant medinių polių 1,5–2 metrų aukštyje virš kopų.

Teigiama, kad šis statinys galėtų atlikti tris funkcijas. Visų pirma, jis sutvirtintų ir apsaugotų kopas.

Paukščių takas turėtų ir edukacinę-pažintinę funkciją. Eidami juo pasivaikšioti į pajūrį pailsėti atvykusieji matytų jūrą, kopas, augalus. Neabejojama, kad atrakcija sulauktų tiek miestiečių, tiek svečių susidomėjimo.

Uostamiesčio paplūdimiuose panašiai jau įrengtos dvi apžvalgos aikštelės. Viena jų yra Pirmojoje Melnragėje, antra – Giruliuose. Trečia baigiama įrengti Antrosios Melnragės paplūdimyje.

Šios aikštelės suręstos panaudojant polius, kuriais sutvirtinamos kopos. Apžvalgos aikštelėse tiek vasarą, tiek šaltuoju metu netrūksta lankytojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Saras

Briuselis dabar diriguoja Vilnius vykdo Klaipėda nieko negauna

kopa

anksčiau dirigavo maskva dabar vilno

paradoksai

keista , kad dedantys skersa siulo kloti isilgai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS