Ledo arenos projektui uostamiestyje – žalia šviesa | KaunoDiena.lt

LEDO ARENOS PROJEKTUI UOSTAMIESTYJE – ŽALIA ŠVIESA

  • 17

Antradienį popiet Klaipėdos savivaldybėje buvo pasirašytas ketinimų protokolas dėl ledo arenos techninio projekto perdavimo. Viliamasi, kad naujoji ledo ritulio arena uostamiestyje iškils per dvejus metus, o šalia jos, pasak Klaipėdos mero Arvydo Vaitkaus, svarstoma pastatyti ir didelę futbolo areną.

Dovana – įteikta

Į Klaipėdos savivaldybę atvyko asociacijos „Hockey Lietuva“ atstovai, o ketinimų protokolą pasirašė A. Vaitkus ir asociacijos prezidentas Dainius Zubrus, kuris tikino neabejojantis, kad naujoji arena uostamiesčiui reikalinga.

„Dovanojome projektą, jis, manau, paspartins visus darbus, kurių mes siekiame. Ledo arena yra tai, ko Klaipėdai tikrai reikia. Žiemos sporto šakų bendruomenė čia – labai didelė. Mano kryptis daugiau ledo ritulio, tad žinau, kiek čia pas jus yra žaidžiančių vaikų, mokyklų ir trenerių“, – sakė D. Zubrus.

Anot jo, Klaipėda yra senų ledo ritulio tradicijų miestas, o tradicijas norėtųsi tęsti ir ateityje.

Asociacijos „Hockey Lietuva“ generalinis sekretorius Vaidas Budrauskas tikino, kad šiuo metu pagrindiniai žiemos sporto šakų centrai yra Vilniuje, Kaune ir Elektrėnuose. Klaipėdoje tikimasi pastatyti dar geresnę ledo ritulio areną, negu neseniai buvo pastatyta Kaune.

„Klaipėdoje mes irgi norėtume matyti panašaus lygio centrą, galbūt net norėtųsi geresnio, todėl ir siūlome projektą, kuriame yra numatytos ne tik ledo rituliui skirtos aikštės, taip pat ir dailiajam čiuožimui ir, tai ypač svarbu, atskiros erdvės, ledo takeliai naujai sporto šakai – kerlingui“, – pažymėjo V. Budrauskas.

Ledo arena yra tai, ko Klaipėdai tikrai reikia.

Įgyvendins per dvejus metus?

Kaune ledo ritulio arena buvo pastatyta per  beveik dvejus su puse metų. Arenos kaina siekė apie 14,5 mln. eurų. Manoma, kad ir Klaipėdoje gali užtrukti panašų laikotarpį, tačiau kainuos brangiau.

„Tikslas yra per dvejus metus tai pasiekti. Jeigu neįvyks teisminiai procesai. Mūsų valstybėje labai dažnai gerus norus „išmuša“ teisinės bylos, kurios baigiasi niekuo, bet yra prarandamas labai brangus laikas. Jei tai neįvyks, tikiuosi per dvejus metus arena bus“, – teigė A. Vaitkus.

Asociacija „Hockey Lietuva“ Klaipėdai projektą dovanoja, o tai reiškia, kad finansuos projekto parengimą. Šiam projektui jau yra numatyta tam tikra suma kitų metų biudžete.

Skirs dėmesio ir futbolui

A. Vaitkus pažymėjo, kad ledo ritulys Klaipėdoje yra viena masiškiausių sporto šakų, taip pat dominuoja ir futbolas.

„Čia yra dovana, ją reikia įteisinti pagal norminę teisinę bazę. Mes turime šią dovaną priimti miesto tarybos sprendimu. Jau dabar savivaldybėje dirba atsakingi žmonės už infrastruktūrą, kaip akceptuoti tokį projektą Paryžiaus Komunos gatvėje, kur buvo numatytas didysis kompleksas. Netgi gimsta šalia papildomos mintys ir idėjos išspręsti tą klausimą, kuris faktiškai „nesisprendė“ – dėl „pilno“ dydžio futbolo arenos, kad ir futbolo mėgėjai žiemos metu galėtų toliau sportuoti ir treniruotis“, – sakė A. Vaitkus.

Tad šalia ledo ritulio arenos, pasak A. Vaitkaus, yra idėjų pastatyti ir futbolo areną.

„Ar tai bus kieto konstruktyvo, ar naudosime idėjas ir mintis, kurios labai plačiai paplitusios Lenkijoje, kaimyninėje Latvijoje, dar negalėčiau atsakyti, bet einame link to“, – užsiminė Klaipėdos vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

> Kad nebutu…

Taip ir bus. Klanas valdo…

Kad nebūtų kaip su baseinu

Statė iš miesto , valstybės ir europinių lėšų, bet valdymą, administravimą kažkaip gavo konsesininkas. Koks čia legalus plėšikas? Tiesa, ir Švyturio areną valdo tos pačios rankelės.

Liberpetrošių " svajonė " ?

mokėjimus užkabinti klaipėdiečiams , o meras Vaitkus jau prieš rinkimus klausė : Ar tikrai miestas turi mokėti ir už 4000 kvadratinių metrų komercinių patalpų 25 metus? Negalime pakabinti su tokiu vienu projektu viso biudžeto, nes jis uždarytų skolinimosi galimybes. Limitas skolintis metams siekia tik 3,2-3,4 milijono eurų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS