Legendinėje kavinėje diskotekų nebebus | KaunoDiena.lt

LEGENDINĖJE KAVINĖJE DISKOTEKŲ NEBEBUS

Šalia greitkelio stūksojusi legendinė kavinė „Kilena“, kuri praeityje garsėjo cepelinais ir naktinėmis diskotekomis, virto smulkinto betono krūva. Apleistą pastatą įsigiję verslininkai planuoja čia dar šiemet pastatyti autoservisą.

Legendą paveikė tragedija

„Kilena“ – be abejo, praeityje garsiausia Gargždų kavinė, kurią žinojo ir kurioje laiką leido daugybė klaipėdiečių.

Populiarumo viršūnėje ši kavinė lankytojų sulaukdavo ne tik savaitgaliais, bet ir ketvirtadienio vakarais – čia skambėdavo gyva muzika, o diskotekos vykdavo iki paryčių.

Kavinę, kurioje buvo įrengtas ir motelis, vėliau įsigijo buvęs Klaipėdos policijos mokyklos vadovas Viktoras Liaudanskas.

Vyras neišgyveno po 2010 m. uostamiestyje įvykusio užpuolimo. Romų tautybės vyras, siekdamas apiplėšti auką, sužalojo buvusį garsų policijos pareigūną, kuris dėl patirtų traumų neišgyveno.

Kavine kurį laiką rūpinosi velionio artimieji, tačiau verslas vis nesisekė. 2012-aisiais jai jau buvo iškelta bankroto byla, po dvejų metų įmonė buvo išregistruota.

Per dešimtmetį kavinės pastatas sunyko akyse, kol virto apleistu vaiduokliu.

Cepelinų tikrai nevirs

Automagistralės Klaipėda–Kaunas 17-ajame kilometre esantis sklypas ir statinys ilgą laiką buvo pardavinėjami.

Saulažolių kaime esantį sklypą įsigijo Gargždų verslininkai Evaldas ir Vygandas Mažučiai, įmonės „Luft Master“ savininkai.

Ne tik visa Žemaitija, bet ir Kauno ar Liepojos gyventojai nesunkiai ras.

Šalia Gargždų, Maciuičių kaime, įsikūrusi įmonė – žinoma šalyje. Klientai į Gargždų pašonę važiuoja iš visos Lietuvos.

V. Mažutis juokavo, kad diskotekų šalia autostrados nerengs ir cepelinų nevirs.

„Įsigijome dėl strateginės vietos, statysime specializuotą autoservisą. Esame pneumatinės pakabos gamintojai. Kol kas patį servisą norime iškelti į magistralę, gamykla dar liks kuriam laikui Maciuičiuose“, – pasakojo verslininkas.

Prie Gargždų – gamykla

Netoli buvusios kavinės sklypo, už kelių šimtų metrų, verslininkai įsigijo dar vieną sklypą.

„Čia pačių Gargždų link statysime gamyklą. Nuo serviso bus labai netoli“, – patikino V. Mažutis.

Nugriovus pastatą, šiukšlės ir statybinis laužas buvo išvežti, liko tik smulkinto betono krūva.

„Tą skaldą dar panaudoti galima. Šiais laikais viską arba sumala, arba sukūrena“, – juokavo verslininkas.

Serviso statyba įstrigo dėl projektuotojų.

„Trejus metus vargstame, o jau būtume seniai pastatę. Vien dėl to, kad taip ilgai kuriamas projektas, statybos pabrango 300 tūkst. eurų. Tačiau tikimės, kad iki šių Kalėdų jau turėsime servisą“, – vylėsi V. Mažutis.

Sumanymas iškelti servisą prie magistralės kilo dėl klientų gausos.

„Ne tik visa Žemaitija, bet ir Kauno ar Liepojos gyventojai nesunkiai ras. Tai juk pagrindinis Baltijos šalių susisiekimo kelias“, – sakė V. Mažutis.

GALERIJA

  • Legendinėje kavinėje diskotekų nebebus
A. Aleksėjūnaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

DDD

Tie vyrai tikrai padarys ten gerą servisą,garantuoju.Pažiūrėkit kaip Maciuičiuose viskas servise sutvarkyta. Beto labai puiku,kad autostradoj bus tokia įstaiga,bus pirmas servisas prie pat autostrados.Labai super sprendimas.O kavinė klientams irgi galėtų būti,kad ir be cepelinų.

To Gal

Pats nesvaik, jei jau tokia kreiva užeiga, tai iš kur tiek daug žinai apie ją? Visi ten važiuodavo. Ypatingai gerai buvo su mergom ten varyt, toliau nuo miesto ir pavyzdžių žmonų. Geras baras buvo.

Drs

Gaila aišku, kad taip nutiko net pačiam policijos mokyklos direktoriui, kuris moko kitus policininkus kaip ginti ir apsiginti, negi pistoleto neturėjo, gal nespėjo panaudoti (čigonas turbūt jau atsėdėjo, o gal ir anksčiau paleido, o žmogaus tai nebėra - reiktų iki gyvos galvos žmogžudžiams, bet valstybė nepatemptų tokios ekonominės naštos, nes daug kalinių reikėtų karšinti iki senatvės).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS