Lietuviškos vasaros tąsa | KaunoDiena.lt

LIETUVIŠKOS VASAROS TĄSA

Klaipėdos taip ir nepasiekę praeitą savaitę žadėti tropiniai karščiai iš Lietuvos pajūrio atsitraukė dar toliau. Savaitgalį mus vėl merks šiltas lietus, o oro temperatūra sieks vos 20 laipsnių šilumos. Ne ką geresnės prognozės ir ateinančiai savaitei.

Savaitgaliais laukiama debesuotų su pragiedruliais orų, vėjas pietvakarių, vakarų 7–12 m/s. Šiandien dieną pūs kiek stipresnis 15–17 m/s vėjas. Deja, poilsiautojų sinoptikai nudžiuginti negali, nes šiandien pajūryje prognozuojamas lietus.

Sekmadienį pasisuks vėjas iš vakarų ir šiaurės vakarų ir vyraus silpnas lietus. Oro temperatūra naktimis sieks 13–15, o dienomis – 16–18 laipsnių šilumos.

"Tradiciška lietuviška vasara. Tokia ji bus ir ateinančią savaitę. Pirmą savaitės pusę bus nepastoviai debesuota. Vyraus vidutinio stiprumo vakarų, pietvakarių vėjai. Nuo trečiadienio vėjai silpnės. Pirmadienį – be lietaus, tačiau lis antradienį ir trečiadienį", – nepaguodė budinti sinoptikė Giedrė Andruškienė.

Antrąją savaitės pusę turėtų būti giedra, o lietus trumpam atsitrauks. Oro temperatūra pirmą savaitės pusę naktimis pakils iki 12–15, dienomis – 17–19 laipsnių šilumos, o antroje savaitės pusėje naktimis sušils 11–13, o dienomis 19–21 laipsnių.

"Geras oras prognozuojamas Valstybės dieną. Liepos 6-ąją bus giedra ir šilta, be lietaus. Kol kas artėjančių karščių nematyti. Tačiau situacija greitai keičiasi kasdien. Gal sulauksime vasaros, suprantu, kad žmonės išsiilgę šilumos", – teigė G.Andruškienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS