Lietuvių kalbos egzaminas Klaipėdoje: telefonas nesuskambo, oras pasitaikė idealus | KaunoDiena.lt

LIETUVIŲ KALBOS EGZAMINAS KLAIPĖDOJE: TELEFONAS NESUSKAMBO, ORAS PASITAIKĖ IDEALUS

Bene svarbiausias brandos egzaminų sesijos išbandymas – valstybinis ir mokyklinis lietuvių kalbos egzaminas vakar praėjo ramiai, jokių incidentų nepasitaikė, nė vienas moksleivis iš egzamino nebuvo pašalintas.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus patarėja Vida Bubliauskienė patikino, kad šiemet egzamino užduotys į savivaldybę buvo atvežtos iš vakaro, anksčiau jos iš sostinės kitus miestus pasiekdavo tik ankstyvą egzamino rytą.

"Egzamino užduotis atvežė išvakarėse, atsakingas asmuo priėmė jas ir užrakino pas mus kabinete esančiame seife. O rytą išdalijo egzamino vykdytojams", – patikslino V.Bubliauskienė.

Klaipėdoje lietuvių kalbos egzaminą planavo laikyti 1 862 moksleiviai, iš jų 1 129 – valstybinį, o likusieji – mokyklinį.

Į valstybinį egzaminą neatėjo 24 moksleiviai. Iš jų 8 buvo neprileisti, nes šių moksleivių metinis lietuvių kalbos ir literatūros pažymys buvo neigiamas, likusieji neatvykę buvo eksternai, jie registravosi laikyti egzaminą, bet taip ir nepasirodė.

Uostamiestyje buvo 11 valstybinio lietuvių kalbos egzamino centrų ir 9 centrai, kuriuose buvo laikomas mokyklinis egzaminas.

Be to, mes vis skundžiamės, kad vasaros nėra, šilumos trūksta, bet egzaminui laikyti buvo tiesiog idealus oras.

Lietuvių kalbos egzaminas yra privalomas, kad moksleivis galėtų gauti brandos atestatą.

Šįkart egzaminas praėjo be jokių incidentų. Ankstesniais metais buvo ne vienas atvejis, kai tekdavo iš egzamino šalinti vieną ar kitą moksleivį.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė priminė, kad pagrindinė problema kasmet būna į egzaminą atsinešami mobilieji telefonai, o tai yra draudžiama.

"Nei mobiliųjų telefonų, nei išmaniųjų laikrodžių į egzaminą atsinešti negalima. Bet kasmet vis pasitaiko vienas kitas moksleivis, kuris to nepaiso. Ir nors labai gaila, bet tokiu atveju jie iš egzamino yra šalinami", – kalbėjo L.Prižgintienė, pridūrusi, kad šiais metais Klaipėdos egzaminų centruose tokių incidentų nepasitaikė.

Laima Prižgintienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Be to, mes vis skundžiamės, kad vasaros nėra, šilumos trūksta, bet egzaminui laikyti buvo tiesiog idealus oras", – pasidžiaugė L.Prižgintienė.

Kitas valstybinis – biologijos – egzaminas vyks penktadienį, birželio 3 d.

Klaipėdoje bus 4 biologijos egzamino centrai, biologiją planuoja laikyti 377 moksleiviai, tarp jų – 68 "Vėtrungės", 60 Vytauto Didžiojo gimnazijos gimnazistų ir 22 Turizmo mokyklos moksleiviai

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS