Maudynės – tik ekstremalams | KaunoDiena.lt

MAUDYNĖS – TIK EKSTREMALAMS

Įsibėgėjęs birželis poilsiautojams malonumų prie jūros nežada – paplūdimiuose numatomas brizas, bus nemaloniai vėsu. Panašu, kad nebus kuo pasidžiaugti ir žemdirbiams – gausesnio lietaus neprognozuojama.

Numatyti savaitgalio orus sinoptikams nebuvo sudėtinga, bet nuo kitos savaitės vidurio mūsų kraštus užplūdę atmosferos frontai neleidžia išsakyti tikslių prognozių, viskas priklausys, kaip vėjai suksis virš Baltijos.

Šiandien vėjas suksis iš šiaurės ir šiaurės vakarų, tad pliažuose bus nemaloniai žvarbu.

Mieste galima tikėtis 21–23 laipsnių šilumos, bet pajūryje reikės šiltesnių drabužių. Melnragėje vandens temperatūra sieks ne daugiau nei 13–14 laipsnių. Mieste bus daug šilčiau.

Panašus bus ir sekmadienis. Apie lietų savaitgalį sinoptikai neužsimena.

Antroje pirmadienio pusėje Klaipėdą pasieks atmosferos frontas, vėjas pasisuks iš šiaurės, šiaurės vakarų.

Tikėtina, kad griaudės perkūnija, prapliups lietus. Vėjas sustiprės iki 14–15 m/s. Abejojama, ar pajūris gaus daug lietaus, veikiausiai, kad jo užteks tik nuplauti gatvių dulkes, tačiau daržai ir pievos nepasisotins. Dieną oras gali įšilti iki 22–24 laipsnių, vakarop atvės.

Antradienį vėjas suksis iš vakarų ir pietvakarių, dieną pūs šiaurys. Bus vėjuota bei vėsoka, lietaus tikimybė maža. Dieną šiluma slūgs iki 18–20 laipsnių.

Trečiadienį vis dar pūs šiaurinis vėjas, dieną šils iki 17–19 laipsnių aukščiau nulio. Toks pat bus ir ketvirtadienis, tikėtina, kad vėjas rims.

Penktadienį numatoma jau šiltesnė diena, pūs pietys, oras šils iki 21–23 laipsnių šilumos. Lietaus tikimybė bus maža.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS