„Medeinės“ mokykloje – ginčas dėl šilumos | KaunoDiena.lt

"MEDEINĖS" MOKYKLOJE – GINČAS DĖL ŠILUMOS

Specialiųjų poreikių Klaipėdos "Medeinės" mokyklos vaikų tėvai sunerimę - įstaigos patalpos iki šiol nešildomos. Mokyklos valdžią nustebino tokie skundai, nes esą iki šiol šalčiu nesiskundė nei mokinai, nei auklėtojos.

Specialiųjų poreikių Klaipėdos "Medeinės" mokyklos vaikų tėvai sunerimę. Jų nuomone, mokymosi sąlygos nešildomose įstaigos patalpose vaikams – netinkamos. Mokyklos valdžią nustebino tokie skundai, nes esą iki šiol šalčiu nesiskundė nei mokinai, nei auklėtojos.

Kaltina šalčiu

Neįgalius vaikus į "Medeinės" mokyklą vedantys tėvai svarsto galimybę atžalas, kol įstaigoje nebus įjungtas šildymas, palikti namuose ar net samdyti aukles jiems prižiūrėti.

"Vaikai nuo 8 iki pat 17 val. turi sėdėti šaltose patalpose. Manome, kad šildymas "Medeinėje" turėtų būti įjungtas, kaip ir kitose uostamiesčio mokyklose bei darželiuose. Juk "Medeinės" mokyklą lanko specialiųjų poreikių turintys vaikai, kurie net jautriau nei kiti reaguoja į šaltį", – skundėsi viena mama.

Auklėtojos jai esą pasakė, kad mokykla turi įsiskolinimų ir lėšų pradėti šildymą neužtenka. "Medeinėje" šildymo sezonas neva turėtų startuoti tik nuo lapkričio.

"Tualetuose, kuriuose yra ir vonelės vaikams apiplauti, praviri langai. Sunku suvokti, kaip reikia prausti moksleivį šaltyje. Mokykloje ugdoma daug vaikų, kurie dėl cerebrinio paralyžiaus sėdi vežimėliuose. Nežmoniška nejudantiems vaikams būti šaltyje", – kalbėjo atžalos, lankančios specialiųjų poreikių vaikams skirtą mokyklą, mama.

Skundų nesulaukė

"Medeinės" mokyklos direktorę Eleną Knyzaitę nustebino išsakyti skundai. "Pirmą kartą girdžiu, jog patalpose šalta. Atvirkščiai, vaikučius šiomis dienomis tenka ir nurengti, nes jie per daug sušyla. Pastatas stovi pietryčių pusėje, todėl saulė pro langus jį įšildo. Be to, pastatas yra renovuotas", – aiškino direktorė.

Pasak jos, klasėse pastaruoju metu fiksuojama 20 laipsnių temperatūra, kuri yra normali mokymo įstaigoms.

"Net ir lauke dar nėra stipriai atvėsę. Į įstaigą buvo atvykę medikai, jie apžiūrėjo ją, įvertino temperatūrą ir pritarė, jog šildymo dar nebūtina įjungti. Kiekvieną dieną klausiu tiek auklėtojų, tiek vaikų, ar jiems nėra šalta. Iki šiol niekas neprašė įjungti šildymo. Tokių pageidavimų nesulaukiau ir iš tėvų. Be to, klasėms, kuriose yra vėsiau, išdalijome elektrinius šildytuvus", – teigė E.Knyzaitė.

Artėja atostogos

Direktorė patikino, jog tam, kad būtų įjungtas šildymas, užtektų tėvų prašymo.

"Tėvams, kuriems sąlygos mokykloje atrodo netinkamos, siūlau kreiptis tiesiai į mane. Jei reikės, šildyti pradėsime. Galėjome tai padaryti ir anksčiau, tačiau buvome įsitikinę, jog nėra poreikio. Visi atrodė patenkinti", – sakė mokyklos vadovė.

Pasak jos, šildymą vėliau buvo nuspręstą pradėti ne dėl skolų ar lėšų trūkumo, o todėl, kad paskutiniąją savaitę vaikams prasideda atostogos.

"Matydami, kad patalpose oro temperatūra yra tinkama, nusprendėme, jog dabar įjungti šildymą nebūtų logiška – tektų šildyti tuščias patalpas", – sakė direktorė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS