Miestą teršia varnos | KaunoDiena.lt

MIESTĄ TERŠIA VARNOS

Pietinėje Klaipėdos dalyje esančių mikrorajonų gyventojai nepajėgia gintis nuo jų kiemus atakuojančių varnų. Aplink konteinerius zujantys paukščiai teršia aplinką šiukšlėmis ir išmatomis.

Klaipėdietė Irena piktinosi, esą atšilus orams varnų tiek daug, kad nuo jų kranksėjimo įsiskauda galvą. Jau nekalbant apie šiukšlinimą, baisų atliekų tvaiką ir kitus šių paukščių keliamus nemalonumus.

"Apdergia kiemą, pastoges, langus. Esu pensininkė, tad kasdien, būdama namie, turiu klausytis triukšmingo "koncerto". Reikia kažką daryti. Įdomu tai, kad, kol varnos savo snapais griebia iš konteinerio šiukšles ir meta jas ant grindinio, kirai oriai stebi situaciją ir čiumpa atliekas tik nuo žemės. Juk varnos ne tik teršia aplinką, bet ir platina ligas, tokias kaip paukščių tuberkuliozė, salmoneliozė ir kitas", – įsitikinusi moteris.

Išgirdęs apie susidariusią situaciją, Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pusiau juokais sakė negalintis uždrausti varnoms nešioti šiukšlių. Todėl žmonės turėtų uždaryti konteinerius.

"Tuomet ir neprilys, ir benamiai su varnomis mažiau landžios. Visų skraidančių varnų nesukontroliuosi, o šiukšles sukontroliuoti galima. Tarkime, Tiltų gatvėje pastatytos tokios šiukšliadėžės, į kurias taip paprastai neįlįsi. Ir kitose miesto vietose stengiamasi įrengti uždarus konteinerius. Galima būtų ardyti lizdus, tačiau čia atsiranda visokių niuansų", – komentavo L.Dūda.

Net ir laukinių paukščių rūšys yra saugomos. Ardyti lizdų, statyti spąstų, šaudyti ar kitaip sparnuočiams kenkti yra draudžiama. Priemonės, kurių imamasi jų kontrolei, neturėtų žaloti sparnuočių.

"Esu apie tai kalbėjęs su įmonės "Klaipėdos želdiniai" atstovais. Darbuotojai, genėdami medžius, "iškrausto" varnų lizdus. Tiesa, pernai buvo iškilusi problema dėl varnų tuštinimosi medžiuose. Miesto skveruose, ant suoliukų, ypač K.Donelaičio aikštėje, vėliau prie Respublikinės Klaipėdos ligoninės ir visoje S.Nėries gatvėje jų buvo labai daug. Dėl to labai sunerimo miesto visuomenininkai", – pasakojo L.Dūda.

Pasak jo, savivaldybė nėra numačiusi pinigų šiai problemai spręsti, tačiau, reikalui esant, tokia galimybė būtų.

GALERIJA

  • Asociatyvi nuotr.
  • Miestą teršia varnos
  • Miestą teršia varnos
  • Miestą teršia varnos
  • Miestą teršia varnos
  • Miestą teršia varnos
  • Miestą teršia varnos
  • Miestą teršia varnos
  • Miestą teršia varnos
  • Miestą teršia varnos
  • Miestą teršia varnos
  • Miestą teršia varnos
  • Miestą teršia varnos
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Faktas

Šiukšlina ne varnos, o žmonės. Čia žmonių kultūros, o ne varnų antplūdžio ar netobulų konteinerių klausimas. Kur švara ir tvarka - parazitai nesiveisia. Beje, Berselona švari ne dėl to, kad ten nešiukšlina, o todėl, kad valytojai dažniau dirba. Klaipėdos valdžia galėtų nebent pasidomėti, kiek ta švara ten kainuoja ir kaip dažnai valytojai teritorijas valo. Pasimokyti iš ispanų tikrai reiktų, nes kol kas dėl netvarkos kiemuose kenčia klaipėdiečių gyvenimo kokybė ir miesto įvaizdis.

zeeke

Holla, pietinio rajono gyventojas, siu varnu susirinkimo epicentro gyventojes negi, ir galiu drasiai sakyt kad situacija smarkiai hiperbolizuoja. Taip ju laaaaabai daug, viena syk net isigandau kai ant visu medziu aplinkuj susedo ir medziai net palinko nuo ju svorio : D taciau garsas nera toks jau tragiskas, ipac kadangi naktim ju nematyt tai isvis zjbs. o del siuksliu, tai nesamone visiska. tikrai jos tu siuksliu neismeto, jau pusantru metu visi konteineriai aplinkuj pakeisti i tuos ikast kubilus, yra gal 4 kiemai su tais stovinciais konteineriais su ratukais ir ten visad reletyviai tvarkinga ( t.y. kai nebuvo varnu, buvo lygiai taippat.)

tai

Irengtu pozeminius konteinerius, o dabar... Visiems pristate, o pieciausiams spyga..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS