Mieste dygs nauji objektai | KaunoDiena.lt

MIESTE DYGS NAUJI OBJEKTAI

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas apžvelgė praėjusius metus ir pasidalino šių planais. Įvardinta, kad pernai didžiausias iššūkis buvo nuolatiniai lietūs ir potvynis. Šiemet mieste toliau bus atnaujinamos gatvės, statomi nauji objektai, miestiečiai skatinami sportuoti.

Žalą jau atlygino

Nuolatiniai lietūs, kuris prasidėjo Jūros šventės metu, o baigėsi prieš Kalėdas, sukėlė daug rūpesčių. Ekstremali situacija buvo visoje vakarų Lietuvoje.

„Neprisimenu, kad būtų tiek liję. To neprisimena ir nė vienas kolega“, – tvirtino direktorius.

S.Budinas teigė, kad dėl nuolatinio lietaus išlindo problemos mieste, kurių ilgą laiką nesimatė. Ne visur tinkamai veikė lietaus surinkimo sistemos, kai kurie veiksmai nebuvo atlikti laiku, o tai turėjo įtakos gyvenamųjų rajonų patvinimui.

„Kai kurie dalykai galėjo ir neįvykti, jei kažkas būtų anksčiau pranešęs. Apsikeitimo informacija trūko. Tačiau kartu su tarnybomis greitai sukoordinavome visus veiksmus, kaip elgtis, kilus ekstremaliai situacijai. Žmonės turi žinoti, kad bus potvynis, o pastarojo metu bus užtikrintas jų saugumas. Pasimokėme iš praėjusių metų įvykių ir tikiuosi, kad ateityje tikrai sugebėsime suvaldyti ekstremalias situacijas“, – pabrėžė direktorius.

Jau išmokėtos ir dalinės kompensacijos potvynio metu žalą patyrusiems žmonėms. Dėl šių kreipėsi 17 klaipėdiečių. Patenkinta 15 prašymų.

Septyni kreipėsi dėl mašinos salono džiovinimo. Jiems išmokėtos sumos siekė apie 100 eurų. Kai kurie patyrė ir rimtesnių gedimų – hidraulinį smūgį. Bendra išmokėta suma siekė apie 4 tūkst. eurų.

„Nepatenkinome tų, kurie nepateikė dokumentų, įrodančių žalą. Mums neužtenka pasakymo, kad tiek kažkas kainavo“, – tvirtino direktorius.

Baseiną atidarys kovą

Kaip vieną svarbiausių šių metų darbų, S.Budinas įvardijo miesto daugiafunkcio sveikatingumo centro statybų užbaigimą. Planuojama, kad šis turėtų būti atidarytas kovą.

„Realiai liko labai smulkūs darbai. Parengta ir koncesijos sutartis. Ją jau svarstė miesto tarybos komitetai. Sausį vyksiančio posėdžio metu dokumentas bus teikiamas svarstyti miesto tarybai“, – pasakojo direktorius.

S.Budino teigimu, ieškoma, kad atnaujins Pamario gatvę nuo vadinamojo turbo žiedo iki miesto pabaigos. Šiemet bus pradėtas rengti Baltijos prospekto ir Šilutės plento sankryžos atnaujinimo projektas.

„Esame parengę konkurso sąlygas. Projektuosime estakadą. Tikimės, kad iki metų pabaigos turėsime projektą. Tada kitąmet galėtų startuoti darbai“, – numatė direktorius.

Baigiamas projektuoti Statybininkų prospekto tęsinys. Dabar atliekama projekto ekspertizė. Užbaigus bus gautas statybos darbų leidimas ir skelbiamas rangos darbų konkursas.

„Projektas parengtas, su gyventojais, kurie gyveno geležinkeliečių keturių butų name, atsiskaityta. Statybininkų prospekto tęsinys per Laisvąją ekonominę zoną vestų į kelią Klaipėda–Šilutė. Tai būtų dar vienas kelias, kuriuo sunkusis transportas galėtų išvažiuoti iš miesto“, – tvirtino vadovas.

Šviesoforus valdys išmaniai

Šiemet bus baigtas ir Jūrininkų prospekto kapitalinis remontas. Šiems darbams pernai trukdė lietūs. Dėl didelio kritulių kiekio kelininkai buvo priversti stabdyti darbus.

S.Budinas pasakojo, kad jau pasirašyta sutartis su rangovu atnaujinsiančiu Tilžės gatvės dalį nuo geležinkelio pervažos iki Šilutės plento, Mokyklos ir Tilžės gatvių žiedinės sankryžos. Pastaroji bus pertvarkyta į šviesoforinę. Jei oro sąlygos leis, darbai startuos sausį ar vasarį.

Šiemet toliau bus tęsiamas Tauralaukio gatvių asfaltavimas. Planuojama, kad per 2018 ir 2019 m. bus sutvarkytos visos.

Pasak S.Budino, dar vienas svarbus dalykas – interaktyvaus šviesoforų valdymo įdiegimas Minijos gatvėje, Pilies, Naujoje uosto gatvėse. Įrengti davikliai reaguotų į realius transporto srautus.

„Interaktyvus šviesoforų valdymas yra geriau nei vadinamoji žalioji banga. Minijos gatvė pasirinkta, nes ten daugiausia naujų šviesoforų. Taikos prospekte ir Šilutės plente yra daug senų įrenginių. Dabar mieste yra keturių skirtingų gamintojų šviesoforai, kurie tarpusavyje nesuderinami“, – komentavo direktorius.

Sutvarkys mokyklų aikštes

Šie metai uostamiestyje paskelbti Sporto. S.Budinas tvirtino, kad yra patvirtinta didelė programa, vyks įvairūs sporto renginiai, įgyvendinamos kitos priemonės.

Anot direktoriaus, vienas svarbiausių dalykų – prie mokyklų esančių aikščių sutvarkymas.

„Ilgą laiką tam neskyrėme dėmesio. Dabar pasitvirtinome penkerių metų programą. Į mokyklų stadionus per šį laiką investuosime 7 mln. eurų. Čia galės vykti ne tik mokinių sporto užsiėmimai, bet ir galės sportuoti visuomenė“, – tvirtino vadovas.

Tikimasi, kad šiemet startuos Atgimimo aikštės rekonstrukcija. Planuojama po ja įrengti 183 automobilių stovėjimo dangas, sutvarkyti pačią aikštę.

Ruošiamasi ir Antrosios vandenvietės koncesijos konkursui. Čia turi atsirasti daugiafunkcis sporto objektas. Ruošiamas ir miesto bendrasis planas. Pagal optimistinį scenarijų jį galvojama užbaigti iki metų pabaigos, tačiau gali nusikelti ir kitiems metams.

„Dabar galiojančiame miesto bendrajame plane buvo įsirėminę teritorijas. Nurodyta, kur galimi visuomeninės paskirties objektai, kur gyvenamosios ar komercinės. Įsispraudėme save į rėmus. Norint kažką pakeisti, yra ilgos ir sudėtingos procedūros. Naujajame miesto bendrajame plane daugelis teritorijų bus mišrios paskirties. Nedarysime kažkokių suvaržymų“, – tvirtino direktorius.

Šiemet planuojama pradėti naują mokyklą Žolynų kvartale. Jai planuojama suteikti Šimtmečio vardą.

„Įamžinsime visai kitaip šią progą. Statysime ne paminklą, ne arklį ar bunkerį, o mokyklą. Tai bus naujo šimtmečio mokykla, visiškai kitokia nei anksčiau statytos, atitinkanti šiuolaikinius reikalavimus“, – pabrėžė direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

svečias

Dažnai tenka patalpinti svečius į viešbūtį GREEN Hotel Minijos 119 ir Baltijos pr. kampas. viešbutis neturi numerio iš Baltijos pr pusės. Furų vairuotojai sustoja ir klausia kur Baltijos 10. Nuo viešbučio iki Baltijos pr. nėra jokio šaligatvio.Reikia eiti gatve kad pasiekti Baltijos ir Taikos pr žiedą. Sunku įsivaizduoti ką galvoja užsiniečiai apie miesto centrą.O valdžia ar kartasi pagalvoja apie tai?

Žiūriu

čia dvi valdžiukų škurkės ironizuot bando(tE ir Pritariu)?Geriau darmajiedai miestą mylėkit ir jo gyventojus o tai viską baigiat dabaigt.Tfu

!!!

Baisu ,kai darbai ,stadionas mokyklos ,gatves tvarkomos ziema , kai svaros darbai betkaip atliekami. Priziuretojai - BLOGAI dirbate . KUR ATSAKOMYBE pries Klaipediecius...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS