Mokyklose mažėja pensinio amžiaus vadovų | KaunoDiena.lt

MOKYKLOSE MAŽĖJA PENSINIO AMŽIAUS VADOVŲ

Uostamiesčio švietimo įstaigose mažėja vadovų, kurie jau sulaukė pensinio amžiaus. Miesto taryba atleido ilgametę Vitės pagrindinės mokyklos direktorę Elvyrą Stanslovaitienę.

Prašymą atleisti iš darbo dėl svarbių priežasčių ji pateikė gruodžio 4-ąją. Po savaitės E.Stanslovaitienė pateikė patikslintą prašymą. Nurodė, kad iš darbo išeina, sukakus senatvės amžiui.

Pagal Lietuvos darbo kodeksą darbo sutartis gali būti nutraukta darbuotojo iniciatyva dėl svarbių priežasčių. Viena jų – suėjęs senatvės pensijos amžius.

Darbo kodeksas numato, kad, nutraukiant darbo sutartį šiuo pagrindu, darbdavys privalo išmokėti darbuotojui dviejų jo vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinę išmoką.

Sutartis su E.Stanslovaitiene nutraukta nuo gruodžio 22 d. Tą dieną vyko miesto tarybos posėdis, kurio metu ji atleista. E.Stanslovaitienei bus išmokėta dviejų mėnesių jos vidutinio darbo užmokesčio išeitinė išmoka – beveik 3 tūkst. eurų ir piniginė kompensacija už nepanaudotas kasmetines atostogas – apie 1,4 tūkst. eurų.

Lėšos išeitinei išmokai mokėti yra skiriamos iš įstaigos darbo užmokesčiui skirtų asignavimų.

E.Stanslovaitienė Vitės pagrindinei mokyklai vadovavo per 24 metus. Kol bus išrinktas ir paskirtas naujas įstaigos direktorius, šias pareigas eis pavaduotoja Renata Venckienė.

Pastaraisiais metais iš pareigų vienas po kito traukiasi uostamiesčio mokyklų vadovai, kurie sulaukė senatvės pensijos.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė tvirtino, kad tokių jau yra likę nedaug.

„Žmonės patys apsisprendė trauktis. Dabar neraginame tuo daryti. Nuo kitų metų bus įvedamos mokyklų vadovų kadencijos. Direktorei keisis. Tokia valstybės politika“, – tvirtino vedėja.

Įtakos, kodėl iš pareigų traukėsi senatvės pensijos sulaukę mokyklų direktoriai taip pat turėjo Švietimo ir mokslo ministerijos parengta pedagogų optimizavimo programa. Buvo skirtos lėšos kompensacijoms išmokėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Nk

Kada atleis "žemynos " gimnazijos direktore. Totalus nuzmonejimas per kelis dešimtmečius dirbant nekenčiamą darbą.

Jutano

O taip, tik sv.skyriuje,departamente, savivaldybej , vadovaujanciu pensininku apstu.Tai gal atejo laikas ir juos panudinti?

PRANYS

VSI KURIEMS SUEJO PENSIJINIS AMZIUSI VADOVAI ,DIREKTORIAI TURETU BUTI ATLEIDZIAMI I POILSI
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS