Moteris pasibaisėjusi: po procedūros liko žaliais antakiais | KaunoDiena.lt

MOTERIS PASIBAISĖJUSI: PO PROCEDŪROS LIKO ŽALIAIS ANTAKIAIS

Klaipėdoje vis daugiau asmenų grožio paslaugas teikia neturėdami jokio legalaus leidimo-higienos paso. Klaipėdietė Ilona apsilankymą pas vieną iš tokių "specialisčių" atsimins dar ilgai.

Norėjo sutaupyti

Vidutinio amžiaus moteris, kaip ir dauguma kitų, socialiniame tinklalapyje "Facebook" pasiskelbė ieškanti nebrangiai dirbančios grožio specialistės. Ir jau netrukus sulaukė keleto žinučių su pasiūlymais.

Kaip pati pasakojo, kirpėja prisistačiusi moteris pakvietė užeiti pas ją į namus. Už labai patrauklią kainą buvo pasiūlyta neva kokybiška paslauga.

"Norėjau greitai ir nebrangiai susitvarkyti antakius. Kainos grožio salonuose vis didėja, o tokia nesudėtinga procedūra, kaip antakių koregavimas ar dažymas, mano galva, tikrai nėra verta 7–10 eurų. Todėl nedvejodama sutikau atvykti, juolab kad kirpėja gyveno netoliese. Dabar daug specialisčių dirba namuose taupumo sumetimais ir iš dalies aš jas suprantu", – kalbėjo pašnekovė.

Pastebėjo po 30 min.

Ilona buvo maloniai sutikta jaunos merginos, kuri iškart pasiteiravo, kokia spalva bus dažomi antakiai. Darbavosi greitai ir kruopščiai.

"Nieko blogo neįtariau, mergaitė jauna, bet atrodė suprantanti, ką daro. Persimetėme keliais žodžiais, sužinojau, kad neseniai baigė kursus ir netrukus žada persikelti į saloną dirbti profesionaliai. Dažus laikėme apie 12 min., tačiau man norėjosi ryškesnio efekto, tad paprašiau jų per daug neišvalyti iš odos", – dėstė moteris.

Susimokėjusi 4 eurus klaipėdietė Ilona grįžo namo. Po pusvalandžio pažvelgusi į veidrodį ji neteko žado – antakiai buvo žalsvi.

"Gražusis" rezultatas pasimatė tik po kurio laiko. Nesupratau, kas atsitiko. Atrodžiau lyg iš Helovino vakarėlio, tiesiog kraupiai. Reikėjo nedelsiant taisyti situaciją. Nesiryžau išeiti į viešumą, paprašiau dukros, kad nupirktų dažų, ir pati dar kartą nusidažiau antakius. Kažkiek padėjo", – dabar jau su šypsena šį keistą įvykį atsiminė klaipėdietė.

Ji svarstė, galbūt procedūrą atlikusi mergina naudojo nekokybiškas priemones ar prieš dažydama antakius gerai neišvalė veido odos.

"Kaip ten bebūtų, negalima pasitikėti bet kuo. Galbūt žmogus nė nesilaiko higienos reikalavimų ir kurią dieną užkrės kokia nors baisa liga", – traukė pečiais Ilona.

Kitąmet – didesnės baudos

Sveikatos specialistai skambina pavojaus varpais ir ragina žmones atidžiau rinktis grožio paslaugas. Kol kas pažeidimų Klaipėdoje, kai dirbama nelegaliai ir neturint higienos paso, nemažėja.

Jau kitąmet už paslaugų teikimą be leidimo bus taikomos didesnės baudos.

Nuo 2017 m. sausio 1 d. vertimasis ūkine komercine veikla neturint higienos paso užtrauks baudą nuo 300 iki 850 eurų.

Minėtas administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, – nuo 820 iki 1 500 eurų.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėjo pavaduotojos Daivos Karalienės teigimu, minimali bauda už higienos reikalavimų nesilaikymą – nuo 14 iki 47 eurų.

Pirmą kartą nusižengus taikoma pusė minimalios baudos.

Gresia infekcijos

Kasmet Klaipėdos departamento Visuomenės sveikatos saugos kontrolės specialistai patikrina daugiau nei pusę visų uostamiestyje veikiančių įstaigų.

Kirpyklose, kosmetikos, tatuiruočių kabinetuose ir grožio salonuose, jau nekalbant apie darbą namuose, klientams kyla grėsmė užsikrėsti labai pavojingomis ligomis. Ypač tada, kai liečiamasi prie odos.

D.Karalienės žodžiais, ne visi žino apie tykančius pavojus sveikatai ir paslaugas renkasi neatsakingai.

"Kiekvienam paslaugos gavėjui siūlyčiau pasidomėti, ar toji įstaiga turi leidimą-higienos pasą, kuris liudija apie veiklos sveikatos saugos reikalavimus. Taip pat klientui turėtų būti suteikta informacija apie naudojamus instrumentų valymo, dezinfekcijos ir sterilizacijos būdus, kosmetikos gaminius, dažus. O namuose teikiamos paslaugos yra visiškai nekontroliuojamos ir neprižiūrimos, todėl jas renkasi tik savo sveikata nesirūpinantys asmenys", – įsitikinusi specialistė.

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

Anonimas

Vis kitaip :)

Nusibodo

Kiek su šia nesąmone galima užimti interneto puslapius? Išsigimimas. Dabar norėčiau, kad ši ponia turėtų ne tik žalius antakius, bet ir visa būtų pažaliavusi.

Anonimas

Visai puikiai gavosi. Dar plaukuose kokią sruogą pasidažykite. Ir bus naujas " feisas" :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS