Naktiniams barams Klaipėdoje – griežtesnė kontrolė | KaunoDiena.lt

NAKTINIAMS BARAMS KLAIPĖDOJE – GRIEŽTESNĖ KONTROLĖ

Klaipėdoje svaigiaisiais gėrimais išsinešti net ir naktį prekiaujančioms įstaigoms – miesto valdžios kirtis. Nelegaliu verslu įtariamoms įmonėms žadama apriboti alkoholio pardavimo laiką.

Trečiadienį miesto valdžios ir policijos atstovai su barų savininkais rinkosi į darbo grupės posėdį dėl viešosios tvarkos bei Alkoholio kontrolės įstatymo pažeidimų.

Kontroliuojančių institucijų taikiklyje – naktinės kavinės "Bistro kasa" Bijūnų g. 8 ir "Nevtemus" Mažojo Kaimelio g. 1.

Komisijoje taip pat svarstyta Žvejų gatvėje įsikūrusių barų "Bardakas" ir "Bukowski" veikla bei Taikos pr. 119B esantis "Admiral".

Šiuo metu siūloma apriboti prekybos alkoholiu laiką dviem barams – "Bistro kasa" ir "Nevtemus", kuriuose ne kartą buvo fiksuojami pažeidimai.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Sauliaus Valiulio, nustatyta, kad alkoholis juose parduodamas išsinešti ir po 20 val.

"Šios dvi įstaigos dirba kiaurą naktį. Dėl jų veiklos gaudavome daug pranešimų, pažeidimai vis kartodavosi. Prieš kelis mėnesius savininkai buvo įspėti susitvarkyti, tačiau situacija nesikeitė. Todėl miesto tarybai rekomenduojame nustatyti įmonėms prekybos alkoholiu laiką tokį pat, kaip ir visoms kitoms Lietuvos parduotuvėms – nuo 10 val. ryto iki 20 val. vakaro. To prašė ir gyventojai, ir policija", – teigė S.Valiulis.

Vedėjas pabrėžė, kad riboti pardavimo laiką siūloma ne tik konkrečiai įmonei, bet sykiu ir vietai.

"Kad nebūtų gudravimo, kai pakeitusi pavadinimą įmonė ir toliau vykdo prekybą tuo pačiu adresu", – akcentavo pašnekovas.

Žvejų gatvėje esantys barai šią vasarą kontrolieriams užkliuvo dėl triukšmo.

Jų savininkai įpareigoti iki kitų metų sausio 1-osios surasti taikų kompromisą su gyventojais.

"Tam, kad senamiestis būtų gyvas, imtis kardinalių priemonių nesinori. Pasiūlėme suorganizuoti susitikimą su gyventojais, planuojama, kad jis įvyks artėjančio ketvirtadienio vakarą. "Bardako" atstovai į posėdį atėjo paruošę namų darbus ir parodė, kaip, prieš pradėdami veiklą, izoliavo savo vidines sienas, taip pat patarėme jiems atlikti triukšmo matavimo tyrimus", – aiškino S.Valiulis.

GALERIJA

  • Saulius Valiulis
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

patarimas

tie apribojimai yra tik švelnūs pagrūmojimai piršteliu. Būtinos radikalios priemonės. Jei daug lietuvių nemoka tinkamai linksmintis, tokius barus reikia uždarinėti., o ne imituoti jų tramdymą.

Blindai

tas baras yra Taikos pr.119.šlykštesnio turbūt visame mieste nėra.

Daiva

Taigi , kiek buvo įvairiausių skundų dėl Žardės centre įsikūrusio naktinio baro,bet mūsų valdžia nemato nieko blogo ir viskas kaip nuo žąsies vanduo.TAIP KOVOJAMA SU ALKOHOLIZMU !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS