Naktinis autobusas atsisveikino iki kito sezono | KaunoDiena.lt

NAKTINIS AUTOBUSAS ATSISVEIKINO IKI KITO SEZONO

Naktinis autobusas šį sezoną jau baigė darbą. Nors šiuo maršrutu vežanti transporto priemonė nebuvo perpildyta, į miesto gatves ji sugrįš kitą sezoną.

Pasak viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus Gintaro Neniškio, patirtis rodo, jog šiltojo sezono metu toks maršrutas reikalingas.

Tačiau kartu pastebima, kad šio autobuso poreikis yra ribotas ir nedidėja. Šiemet juo vežta tik kiek daugiau keleivių nei praėjusiais metais. Organizuoti naktinį maršrutą šiais metais baigta anksčiau – rugsėjo pabaigoje. Pernai ir užpernai šis autobusas kursavo ir spalį.

G.Neniškis aiškino, kad toks sprendimas priimtas dėl staiga atšalusių orų.

"Šis maršrutas yra visiškai sezoninis. Kol šilta, žmonės dar važiuoja. Tik atvėsta, situacija pasikeičia. Tad spalį nusprendėme jo nebeorganizuoti. Atnaujinsime kitą sezoną", – tvirtino vadovas.

Šiemet naktiniu autobusu važiuota 2 761 kartą. Pernai šis skaičius siekė 2 982, o užpernai – 2 987. Anot G.Neniškio, skirtumas susidaro, nes pernai ir užpernai kelionės buvo organizuotos ir spalį, kai vyravo šiltesni orai.

"Jei lygintume skaičius be spalio, tada augimas būtų 1 procentas", – teigė vadovas.

Anot G.Neniškio, viešojo transporto maršrutams reikia laiko, kad taptų populiarūs.

Tikėtasi, kad keleivių skaičius išaugs, nes jame galiojo ir terminuotieji bilietai. Manyta, kad juo naudosis naktinėjantys studentai ar vakarinių pamainų darbuotojai. Tačiau keleivių skaičius išliko panašus.

Nors pavasarį naktinis autobusas sugrįš į gatves, planuojama, kad vėliau jį perims maršrutiniai taksi. Tai galėtų būti po jų integracijos į bendrą tinklą, kuris numatytas nuo kitų metų rugsėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Va jums

ir darnus(durnus)judumas:D)Kaip žmonės gali priprasti prie transporto grafikų, naudojantis saviv.maršrutiniais, jeigu jie nuolat keičiasi ir nežina kas kur ir kada važiuoja?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS