Naktinis gyvenimas senamiestyje verda | KaunoDiena.lt

NAKTINIS GYVENIMAS SENAMIESTYJE VERDA

Klaipėdos senamiestyje verda naktinis gyvenimas. Tuo įsitikino patikrinimą surengę kontrolieriai. Daugiausia triukšmo kelia paryčiais iš pasilinksminimo vietų išeinantys žmonės.

Klaipėdos senamiestyje verda naktinis gyvenimas. Tuo įsitikino patikrinimą surengę kontrolieriai. Daugiausia triukšmo kelia paryčiais iš pasilinksminimo vietų išeinantys žmonės.

Patikrinimą senamiestyje savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai kartu su policijos pareigūnais surengė naktį iš penktadienio į šeštadienį. 22 val. pradėtas reidas truko iki paryčių – 5.30 val.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys pasakojo, kad patikrinimas pradėtas reaguojant į skundą.

Kontrolieriai kartu su policijos pareigūnais vyko į Kretingos gatvę. Čia esančių daugiabučių namų gyventojai skundėsi, kad šalia esančioje krepšinio aikštelėje iki nakties žaidžiamas krepšinis.

„Į šią vietą vykome ne pirmą kartą. Tikrinome ir anksčiau. Šį kartą nieko neradome. Net šiukšlės buvo surinktos. Žinoma, ir oras buvo prastas. Lijo, buvo vėjuota. Nelabai krepšinį pažaisi“, – tvirtino vedėjas.

Toliau pareigūnai patraukė į senamiestį. Policija gavo pranešimą, kad iš vieno Žvejų gatvėje esančio baro sklinda garsi muzika. Jau buvo po 22 val.

Pasak V.Valio, atvažiavus įstaigos durys buvo pravertos – užremtos šiukšliadėže, kad neužsidarytų. Barmenai garsiai leido muziką. Jie nereagavo net į prie įstaigos stovintį policijos pareigūnų ekipažą.

„Prastovėjome gal pusvalandį. Manėme, kad muzika bus pritylinta. Tačiau tai buvo padaryta tik mums įėjus į vidų ir įspėjus barmenus. Vienas jų aiškino, kad uždarius duris visi uždus, nes nėra ventiliacijos. Tačiau tai nėra pasiteisinimas garsiai leisti muziką po 22 val.“, – teigė vedėjas.

Po kiek laiko pareigūnai vėl tikrino tą patį barą, tačiau šis muzikos garsiai daugiau neleido. Stebėtos ir kitos pasilinksminimo įstaigos, bet jose buvo ganėtinai ramu.

„Nors oras buvo lietingas, senamiestyje naktinis gyvenimas virė. Žmonių buvo pilni barai. Intensyvus eismas. Žvejų gatvėje dabar jam nėra taikoma jokių apribojimų“, – teigė vedėjas.

V.Valio teigimu, daugiausia triukšmo kėlė paryčiais iš pasilinksminimo įstaigų išeinantys lankytojai. Jie garsiai kalba, šūkauja.

„Aplinkinių namų gyventojai tikrai girdi triukšmą. Garsiai kalbančių ir šūkaujančių daug. Kaip išspręsti šią problemą, neaišku. Visiems gerklių neužčiaupsi ir neišveši į areštinę. Policijos prie kiekvieno baro taip pat nepastatysi“, – tvirtino vedėjas.

Kontrolieriams įtarimų sukėlė ir viena jaunuolių kompanija, kuri paryčiais ėjo iš vieno baro į kitą. V.Valys įtarė, kad šie ieškojo įkaušusių žmonių, kuriuos galėtų apvogti.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

2hmm

Nežinau kokiu avinu reik būti kad parašyt tokią nesąmonę kad visos įstaigos turi baigt darbą iki 23 valandos :D Maniau pensininkai ir nesveiko proto žmonės kompiuteriais per daug nesinaudoja, o čia žiūrėk ir komentuot dar pradėjo..:(

akivaizdu

savivaldyb4je sėdi senmergės kurios gyvena užmiestyje... todėl joms miesto reikalai neįdomūs

sakyčiau

kam nepatinka triukšmas,judėjimas,senamiestį galima iškeisti miegamąjį rajoną ir ramiai sau miegi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS