Naująjį Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą planuojama atverti kitų metų kovą | KaunoDiena.lt

NAUJĄJĮ KLAIPĖDOS VALSTYBINIO MUZIKINIO TEATRO PASTATĄ PLANUOJAMA ATVERTI KITŲ METŲ KOVĄ

  • 12

Naujojo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastato atidarymas turėtų vykti kitų metų kovą.

Kaip ketvirtadienį pranešė ši įstaiga, tai bus pirmas per 30 metų Lietuvoje pastatytas naujas teatras.

„Sezoną neatsitiktinai vadiname vilties sezonu. Mūsų laukia daugybė naujų svarbių ir įkvepiančių potyrių. Visgi, naujojo teatro atidarymas – svarbiausia bei laukiamiausia 37-ojo sezono naujiena. Tai pirmas nepriklausomoje Lietuvoje per daugiau nei trisdešimt metų pastatytas teatras“, – pranešime spaudai sako teatro vadovė Laima Vilimienė.

Anot jos, šio įvykio labai laukia ne tik penkerius metus be savo namų gyvenanti ir kurianti bendruomenė, bet ir Vakarų Lietuvos, visos šalies bei Europos kultūros bendruomenė.

Kaip skelbiama, Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras taps moderniausia menininkų poreikius atliepiančia profesionalaus meno įstaiga šalyje.

Čia bus sumontuota šiuolaikiška garso, apšvietimo įranga, sudėtinga akustinė sistema, naujausios šiuolaikinės šildymo ir ventiliacijos sistemos. Bus įrengtos didžiulės baleto, choro, jungtinių repeticijų salės. Muzikinis teatras turės dvi sales – didžiąją, kurioje tilps iki 700 žiūrovų, ir mažąją, skirtą apie 160-čiai žiūrovų.

„Šiuo metu abiem salėms renkami pavadinimai. Jei turite pasiūlymų, mielai kviečiame prisidėti“, – sakė L. Vilimienė.

Didžioji salė be daugelio privalumų, bus išskirtinė tuo, kad jos akustinis kiautas bus padengtas lietuvišku moliu.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

nnn

Brutalizmo stiliu prisimine projektuotojai?Klaipedoj vien darzines tipo statiniai(prie akropolio matyt visus derina,net baseina).Jau muzikinis teatras tikrai galejo but isskirtinio stiliaus.Vieta ir daug gincu kelianti.Bet kaip pas mus priimta-kas pigiau taip ir darom.Na matysim kovo menesi kas per grozis bus pastato viduje:)

Temos garažas

Temos aikštė

Temos Lenino aikšte

Ta sau garaža viešbučiui darys? .Mes mokėsim , o jis naudos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS