Nebeturi vietos paplūdimio inventoriui | KaunoDiena.lt

NEBETURI VIETOS PAPLŪDIMIO INVENTORIUI

Naujas inventorius Melnragės ir Girulių paplūdimius šiemet pasiekė anksčiau nei įprastai. Prižiūrėtojai nebeturi erdvės, kur galėtų laikyti persirengimo kabinas, suolus, šiukšlių dėžes.

Anksčiau inventorius būdavo sudedamas aikštelėje prie molo. Tačiau šiemet ši vieta pirmą kartą atiduota verslininkams. Šį sezoną čia turėtų būti organizuojama prekyba, pramogos banglentėmis.

Paplūdimių prižiūrėtojams teko išsikraustyti, tad naujos persirengimo kabinos, suolai buvo nuvežti ir išdėlioti paplūdimiuose, nors iki sezono pradžios dar liko mėnuo. Paprastai šie darbai būdavo atliekami tik jam prasidėjus.

Persirengimo kabinų, šiukšlių dėžių neskubėta dėlioti paplūdimiuose, kad jų nesuniokotų vandalai. Vietoje, kur anksčiau buvo laikomas inventorius, liko tik laikini gelbėtojų postai. Jie patraukti į šoną, kad netrukdytų.

Pasak biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus Virginijaus Urbono, problema, kur laikyti inventorių, iškils rudenį.

"Dar nežinome, kur reikės viską sudėti. Sugalvosime kažką", – tvirtino vadovas.

Pasak V.Urbono, norėtųsi, kad inventorių būtų galima laikyti paplūdimių pašonėje. Priešingu atveju susidarytų labai didelės transportavimo išlaidos.

Vadovas atkreipė dėmesį, kad persirengimo kabinos, suolai užima daug vietos. Dėl šios priežasties reikia ir atitinkamos teritorijos.

Baiminamasi ir atokios vietos, nes tada inventorių tikrai suniokos ar apipaišys vandalai. Tad vadinamojo neįgaliųjų paplūdimio aikštelės variantas atkrinta.

"Nespėtume remontuoti ir perdažyti. Smiltynėje turime vietą, kur laikyti inventorių, tačiau ten jo neveši iš žemyninės dalies", – komentavo vadovas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda neabejojo, kad pavyks rasti vietą inventoriui laikyti.

Šį vasaros sezoną uostamiesčio paplūdimiuose bus pastatytos naujos persirengimo kabinos ir suolai. Pliažų prieigose bus pakeistos ir medinės šiukšlių dėžės.

Melnragės ir Girulių paplūdimiuose bus pastatytos 37, o Smiltynėje – 22 persirengimo kabinos, taip pat bus įrengti 62 nauji suolai.

Naujos medinės šiukšlių dėžės bus įkurdintos paplūdimių prieigose – 23 Melnragės ir Girulių bei 90 Smiltynės.

Įsigyta ir paplūdimiuose stovinčių šiukšlių konteinerių.

Naujas inventorius atsiėjo 47 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Valds

Gali susitarti su šalimais teritorija valdančiais žvejais.Teritorija pustuštė,apsauga yra,vieta puiki.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS