Uostamiesčio gyventojams nerimą kelia apleistos žaidimų aikštelės | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESČIO GYVENTOJAMS NERIMĄ KELIA APLEISTOS ŽAIDIMŲ AIKŠTELĖS

Kai kurios vaikams skirtos pramogos daugiabučių namų kiemuose – tikras galvos skausmas tėvams. Jie bijo į lauką savo atžalas išleisti vienas, kad nesusižalotų ant sulūžusių geležinių konstrukcijų.

Mieste yra vietų, kuriose metų metais vaizdas nesikeičia. Viena tokių – Rumpiškės gatvės 28 ir 30 namų kiemas. Jame dar sovietmečiu įrengtos sūpynės kelia rimtą pavojų vaikams.

"Sukrypę suoliukai ir tie pilni atvirų vinių. Neprašome naujų sūpynių, bet tegul kas nors nugriauna tas sovietines atgyvenas. Kiek dar vaikų čia turės palikti savo dantis?" – klausė klaipėdietė Ingrida.

Dėl apverktinos vaikų žaidimų aikštelių būklės skundžiasi ir vadinamojo Žvejybos uosto rajono tėvai. Esą Rambyno, Kalnupės gatvėse esančią čiuožyklą, smėlio dėžę, kitus įrenginius būtina tvarkyti.

"Panašu, kad tuo pasirūpinti turi patys gyventojai, iš savo lėšų. Namo administratoriui vaikų žaidimų aikštelės nerūpi, jis nerodo jokios iniciatyvos, miesto savivaldybė jas įrenginėja tik bendro naudojimo plotuose. O tokių kiemų, su griūvančiais krepšinio aikštelių metalo stovais bei užterštomis smėlio dėžėmis, yra daug. Neaišku, ką daryti, kur kreiptis", – skėsčiojo rankomis viena mama.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda paprastai paaiškino, kad dėl nesaugių įrenginių nuo šiol žmonės turėtų kreiptis į savivaldybę.

Vytauto Petriko nuotr.

Pakaktų išsiųsti elektroninį laišką, kuriame reikia  būtinai nurodyti kiemo su pavojinga žaidimų aikštele adresą ir prisegti jos fotografiją.

"Savivaldybė bus atsakinga, kai pasirengs būti atsakinga. Gyventojai apie tai gali pranešti savivaldybei, Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriui. Šiuo metu perkama paslauga, turėsime rangovą, kuris nuvažiuos į vietą, supjaustys ir išveš prastus įrenginius. Trumpiau tariant, demontuos", – tikino L.Dūda.

Pašnekovo žodžiais, paprastai remontuoti neverta, nes infrastruktūra būna per daug susidėvėjusi ar apgadinta.

GALERIJA

  • Uostamiesčio gyventojams nerimą kelia apleistos žaidimų aikštelės
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Romui

Na, jau ne, norite, kad dar labiau išsiplėstų valdininkų aparatas. Įsivaizduojate kiek mieste kiemų, suoliukų ir kt inventoriaus. Šiandien apžiūrėjo jie tvarkingi, o rytoj jau sulaužyti. Tikrai protingiausia kai žmonės patys praneša apie tvarkytinus objektus

Romas

Tai kad pas mus atliekami darbai ,po kurių net sunku suvokti-pusė skusta -pusė lupta.Gatves remontuoja -lopais , vos nuo tokios gatvės nuvažiuoji prasilenkiant su kita mašina, į pakraštį ir jau padangos nebeturi-aštriausi kampai.Šaligatvius- intervalais.O apie kiemus net kalbėti sunku-ten visiškas chaosas.Nei vaikams yra kur žaisti,nei mašinas yra kur statyti. Nėra jokio numatymo ,jau nekalbant apie kokius planus.O turime ir miesto vyr . architektus ir dailininkus ir dar krūvą veltėdžių.Gyventojai privalo pranešti-taigi yra administratoriai ,tegul jie ir apžiūri ir surašo ,kas remontuotina ,taisytina ar statytina.

Jonas

Tuose namuose , ko gera ,gyvena vien paliegę seneliai ir anūkai... Reikia padėti...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS