Nevalyvi kaimynai klaipėdiečius varo į neviltį | KaunoDiena.lt

NEVALYVI KAIMYNAI KLAIPĖDIEČIUS VARO Į NEVILTĮ

Taikos prospekte esančių bendrabučių kiemai po truputį tampa sąvartynu. Jau apie porą savaičių aplinką dergia ir vaizdą gadina gyventojų numesti baldai, buitinė technika.

Klaipėdiečius siutina nevalyvi kaimynai, kurie atsikrato nebereikalingais daiktais taip, kaip jiems patinka.

Šįsyk šalia elektros pastotės ir automobilių stovėjimo aikštelės žmonės rado sulūžusią sofą, kitokių buitinių rakandų.

"Toks jausmas, kad kažkas atsikraustė gyventi į naują vietą ir senus buto baldus nutempė prie konteinerių. Gal darė namuose generalinę tvarką. Bet kuriuo atveju, mane stebina toks žmonių atsainumas. Juk nebe XX a., puikiai žinome, kur dėti stambiąsias atliekas. Vis dėlto iki Skandinavijos šalių mums dar labai toli", – neabejojo šalia Taikos prospekto 36-ojo namo gyvenantis klaipėdietis.

Viešosios tvarkos prižiūrėtojams daugiabučių kiemai vis dar kelia daug vargo – išmetama ir mikrobangų krosnelių, ir sugedusių televizorių, net statybinių atliekų.

Kova su vėjo malūnais, kartais pavyksta jį pagauti, o kartais – ne.

"Stambiąsias atliekas žmonės turi vežti į stambiųjų atliekų surinkimo aikšteles arba už papildomą mokestį užsisakyti baldinių šiukšlių išvežimo paslaugą. Nesilaikantiesiems taisyklių numatytas įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 140 eurų", – akcentavo Klaipėdos savivaldybės Administracinių nusižengimų tyrimo poskyrio vyriausioji specialistė Daiva Breivė.

Antrą kartą sučiuptas šiukšlintojas paklos 140–600 eurų baudą.

Atliekomis viešąsias erdves užvertę miestiečiai drausminami protokolais, o kai kuriais atvejais net pasekami ar nufilmuojami.

Deja, pažeidimų kol kas daugiau nei pačių pažeidėjų.

"Daug padeda kaimynai, kurie skundžia pažeidėjus. Gauname ir filmuotos medžiagos. Yra buvę ir taip, kad patikrinimo metu, stebint man, iš sustojusio automobilio ėmė kratyti šiukšles. Tada jau iškart griebėme jautį už ragų", – vaizdžiai pasakojo pašnekovė.

Kontrolieriai apie pažeidėjus daug sužino iš jų atliekų – išmestų sąskaitų, pakuočių, ant kurių nurodyti gavėjo adresai.

"Kova su vėjo malūnais, kartais pavyksta jį pagauti, o kartais – ne", – palygino D. Breivė.

Uostamiestyje veikia trys stambiųjų atliekų, antrinių žaliavų ir buityje susidariusių pavojingų atliekų surinkimo aikštelės. Būtent jomis gyventojai ir turėtų naudotis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

NU JO

Daugiausia taip daro paveldetojai,mirus seimininkui nori iskraustyt viska kas buvo ir meta kur papuola.Mes ju nepazistame,o kaimynas jau mires ir nera kam pareiksti pretenziju.Ismeta,kai niekas nemato,o pardavineja firmos,tada gaudyk veja laukuos,nors ir zinai is kokio buto turtas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS