Nuo rudens pistoletus parduos tik Vilniuje | KaunoDiena.lt

NUO RUDENS PISTOLETUS PARDUOS TIK VILNIUJE

Rudenį Klaipėdoje nebeliks Ginklų fondo padalinio, kur ginklai ir šoviniai buvo parduodami kur kas pigiau nei komercinėse parduotuvėse. Įsigyti pistoletus bei šaudmenis jiems bus įmanoma tik Vilniuje.

Lietuvos Respublikos ginklų fondo prie Vidaus reikalų ministerijos direktorius Gintautas Mišeikis patvirtino, kad kalbos apie naikinamą skyrių Klaipėdoje yra pagrįstos.

Jau nuspręsta, kad uostamiestyje Ginklų fondo parduotuvė ir skyrius veiks iki spalio 1-osios.

„Prieš ketverius metus įsteigta fondo Klaipėdos parduotuvė fondui yra nuostolinga, todėl bus naikinama. Toliau apsimesti, kad mums nesvarbūs šie nuostoliai, negalime. Vakarų Lietuvos žmonėms tai reiškia tik viena – savigynai įsigyti ginklą jie galės tik sostinėje. Bet, nemanau, kad tai yra tragedija. Ginklas nėra dažnai perkamas ir ne būtiniausia prekė. O šaudmenų nusipirkti galima bet kurioje ginklų parduotuvėje. Tiesa, komercinėse parduotuvėse jie yra kur kas brangesni“, – ketinimus naikinti skyrių uostamiestyje komentavo Ginklų fondo direktorius.

Skyrius Klaipėdoje, Herkaus Manto gatvės 6-ajame name buvo įsteigtas tam, kad Vakarų Lietuvos gyventojams būtų lengviau įsigyti ginklus ir šaudmenis. Tačiau situacija keičiasi.

„Jeigu parduotuvė bent jau neneštų nuostolių, būtume ją išlaikę. Paaiškėjo keistas ir nelabai suprantamas dalykas, kad Šiaulių ar Panevėžio kraštuose ginklų nuperkama daugiau nei Klaipėdoje“, – teigė G.Mišeikis.

Klaipėdos skyriuje dirbo valytoja ir du darbuotojai, kuriems bus pasiūlyta dirbti Vilniuje, o jei jie nesutiks, gaus išeitines kompensacijas ir paliks šį darbą.

Galbūt šovinių Klaipėdoje perkama mažai todėl, kad mieste trūksta šaudyklų, o nenustatytose vietose šaudyti draudžiama.

„Net savo sodyboje užmiestyje šaudantis žmogus gali būti nubaustas už brakonieriavimą, kadangi ginklas panaudotas kažkieno medžioklės plote, – aiškino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Licencijavimo poskyrio viršininkas Žygintas Narmontas. – Policijai Ginklų fondas buvo patogus tuo, kad neišvažiuodami iš Klaipėdos galėdavome perduoti bylų daiktinius įrodymus.“

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

antanas

deja vaziavimas i vilniu is vakaru lietuvos tai daug didesnes keliones islaidos viskas atsiremia ifinansus ir ttt ginklu fondas turi savo monopoli

VISIEMS

Yra Klaipedoje saudykla, Hobio centre. Puikus instruktorius, visi saugumo priemones ir t.t. Kas sako, kad ten niekas nesaudo, tai pabandykit ten uzsirasyti!!! Visos apsaugos tarnybos ten saudo ir VISI Klaipedeciai, kas turi ginklus savyginai. Du kart per menesi vyksta praktinio saudymo varzybos. Klaipedoje daug yra saudymo sporto entuziastu, Lietuvos Praktinio Saudymo Asociacijos nariu. Zmones vazyneja i Lietuvos ir Europos cempionatus! Musu komanda yra viena geriausiu Europoje!!! Tik kad pas mus visi pinigai ir reklama zyniasklaidoje apie krepsyni!!! Labai gaila, kad LGF Klaipedoj uzdaro. O dirba ten tikrai geri zmones ir specialistai. Vilniaus filialui dar daug iki ju lygio mokytis!

egd

pris pora dienu teko ginkla pirkti vilniuj tai tikrai nieko nepataria dirba nenuosirdziai senas pirdunas kazkoks toki blatna primeta galetu i pensija paleist ir idarbinti komunikabilu zmogu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS