Nuo žaizdų kenčiantis vyras negali įsigyti vaistų ir keikia A. Verygą | KaunoDiena.lt

NUO ŽAIZDŲ KENČIANTIS VYRAS NEGALI ĮSIGYTI VAISTŲ IR KEIKIA A. VERYGĄ

Klaipėdietis Igoris Zininas pakliuvo į nepavydėtiną situaciją. Ant vyro kojų ir rankų prieš porą mėnesių atsivėrė žaizdos, o įsigyti reikiamų vaistų jis negali, nes nepatenka pas specialistą, kuris išrašytų receptą. Pasipiktinęs esama tvarka klaipėdietis parašė atvirą laišką sveikatos ministrui Aurelijui Vergai.

Skausminga liga atsinaujino

„Nežinau, kodėl atsirado žaizdos ant odos, bet ši liga išgydoma“, – pokalbį padėjo I.Zininas.

Pasak vyro, panaši problema jį kamavo prieš maždaug septynerius metus.

„Kol išsigydžiau, vargau gal porą metų. Tepiau įvairių rūšių gydytojo paskirtus tepalus, gėriau vitaminus, naudojau kvarcines lempas. Tada man aiškino, kad šios bėdos dėl saulės trūkumo. Taip pat rekomendavo vengti vandens, nes šis labai sausina mano odą. Šiaip ne taip pavyko išgyti“, – pasakojo klaipėdietis.

Prieš porą mėnesių I.Zinino liga atsinaujino. Žaizdos atsirado ant rankų ir kojų. Vyras kreipėsi pagalbos į šeimos gydytoją. Šis išrašė siuntimą pas odos gydytoją arba alergologą.

„Nuvažiavau į vieną polikliniką. Ten pasakė, kad dirba tik vienas odos gydytojas. Laukti reikia mėnesiais. Tada nuvažiavau į kitą polikliniką. Ten situacija buvo truputį geresnė, bet ir laukti, ko ne mėnesį. Teko kreiptis į privačią kliniką“, – tvirtino vyras.

Pritrūko paskirto tepalo

I.Zininas pasakojo, kad gydytojas jam išrašė tablečių, tepalų. Taip pat patarė vengti vandens. Apsilankymas pas gydytoją privačioje klinikoje kainavo 35 eurus, vaistai – apie 50.

„Naudojant tepalus ir geriant vaistus, mano odos būklė labai pagerėjo. Žaizdos apgijo. Nedaug trūko iki visiško išgijimo, tačiau pritrūkau tepalų. Nuėjau į vaistinę nusipirkti. Tačiau be recepto man tepalo nepardavė, nes jose yra antibiotikų. Senąjį paėmė vaistininkė, kai pirkau. Tokia pati situacija buvo ir kitose keliose vaistinėse, kurias aplankiau“, – pasakojo vyras.

Klaipėdietis tarėsi su vaistininkėms, ką jam daryti: „Klausiau, ar dabar man vėl reikia eiti pas gydytoją į privačią kliniką, mokėti 35 eurus, kad gaučiau receptą. Vaistininkės pasakė, jį gali išrašyti ir šeimos gydytojas“.

Birželio 26 d. vyras nuvyko į polikliniką užsiregistruoti pas šeimos gydytoją, bet jam teko nusivilti.

„Registratūroje sužinojau, kad visi talonai išdalinti iki liepos 13 d., o tada gydytojas išeina atostogauti. Paaiškinau, kad aš negaliu laukti, parodžiau savo bėdą. Paskiau, kad man reikia tik recepto. Darbuotoja sakė bandyti eiti be talono. Gal priims“, – pasakojo vyras.

Laukė dvi valandas

Birželio 28 d. vyras nuvyko polikliniką pas šeimos gydytoją. I.Zinino teigimu, išėjusiai sesutei jis paaiškino savo bėdą, pasakė, kad atėjo neužsiregistravęs.

„Pasakė laukti. Gal priims. Pralaukiau dvi valandas. Tuo momentu žmonių nebebuvo. Gydytojas išėjo, pasivaikščiojo, o grįžęs pakvietė mane. Papasakojam visą situaciją, kad buvau pas gydytoją privačioje klinikoje, ten man išrašė vaistų, kurie padėjo, žaizdos pradėjo gyti, bet jų pritrūkau, kad iki galo išgyčiau, o be recepto neparduoda. Paprašiau, kad šį išrašytų“, – pasakojo klaipėdietis.

Tačiau šeimos gydytojas I.Zinino bėdai liko abejingas: „Paklausė, kodėl vėl neinu į privačią kliniką recepto. Paaiškinau, kad reikia mokėti 35 eurus už vizitą. Dar paklausė, kodėl nėjau pas poliklinikos gydytojus. Atsakiau, kad reikia laukti mėnesiais, kad patektum. Tada gydytojas pasakė, kad jokio recepto nerašys. Nurodė, kad kas pradėjo gydymą, tas tegul užbaigia. Sakė, kad nežino kas ir kaip čia yra“.

Vyras iš šeimos gydytojo pasiėmė atsineštą tepalo dėžutę ir išėjo.

„Išeidamas dar išgirdau jį sakant, kad visai gražiai atrodo tos mano žaizdos“, – tvirtino klaipėdietis.

Išsakė, ką galvoja

Po vizito pas šeimos gydytoją I.Zininas ir parašė atvirą laišką A.Verygai, kuriame liejosi ir necenzūriniai žodžiai, ir pasidalijo savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

„Užvirė kraujas, išsakiau, ką galvoju ir savo žodžių neatsiimu. Pykstu ant vadžios. Manau, kad jie nemoka dirbti ir sprendimus priiminėja, tik norėdami parodyti, kad dirba. O jei ir dirba, tai ne nuo to galo pradeda. Dirbi, moki mokesčius, o, kai prireikia pagalbos, jos nesulauki. Negali net nusipirkti paprasčiausio tepaliuko, be kurio žaizdos vėl atsinaujina“, – piktinosi klaipėdietis.

Klaipėdiečio atviras laiškas sulaukė didelio socialinio tinklo „Facebook“ narių dėmesio. Jį pasidalijo beveik 900 žmonių. Vieni pritarė vyrui ir keikė A.Verygą, šalies valdžią.

Tvirtino, kad dabar situacija Lietuvos medicinos sistemoje tragiška – reikia laukti ilgiausiose eilėse pas gydytojus, o net pačių paprasčiausių vaistų negalima nusipirkti be recepto. Kai kurie bandė užstoti sveikatos ministrą.

Nemaža dalis komentavusių pranešimą patarė, kokie tepalai vyrui galėtų padėti. Buvo ir tokių, kurie dalijosi savomis problemomis, su kuriomis susiduria sveikatos sistemoje.

Dabar I.Zininas žaizdas tepa vaistininkių pasiūlytais kosmetiniais preparatais – kremais, kurie drėkina ir gydo suskeldėjusią odą.

„Nežinau, kiek padeda, bet bent jau įplyšimus apgydė. Nebereikia kentėti skausmo. Galiu dirbti. Žiūrėsiu, kaip bus toliau. Gal vėl reikės kreiptis į privačią kliniką, nes į valstybines poliklinikas pakliūti pas odos gydytoją neįmanoma“, – tvirtino klaipėdietis.

GALERIJA

  • Nuo žaizdų kenčiantis vyras negali įsigyti vaistų ir keikia A. Verygą
  • Nuo žaizdų kenčiantis vyras negali įsigyti vaistų ir keikia A. Verygą
  • Nuo žaizdų kenčiantis vyras negali įsigyti vaistų ir keikia A. Verygą
V. Skaraičio / BFL, asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (44)

Zero

Veryga tai lietuviskasis Mengele.

13

Ei veryga tu Asilas ar apsimeti Asilu :)

dirgina odą

Būna, kad visokie kremai su konservantais taip sudirgina odą, arba skalbimo priemonės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS