Nuties naują dviračių taką | KaunoDiena.lt

NUTIES NAUJĄ DVIRAČIŲ TAKĄ

Pietinę miesto dalį su senamiesčiu planuojama sujungti ir dviračių bei pėsčiųjų takais. Juos numatyta nutiesti nuo Paryžiaus Komunos gatvės iki Jono kalnelio tiltelio.

Manoma, kad taip būtų pagerintos pėsčiųjų ir dviratininkų susisiekimo sąlygos, padidintas gyventojų mobilumas, prisidėta prie aplinkos taršos mažinimo.

Įrengtas dviračių takas būtų asfalto dangos, pėsčiųjų – išgrįstas betono trinkelėmis. Jame būtų įrengti vedimo ir įspėjamieji paviršiai, apšvietimas. Numatyta ir poilsio aikštelė.

Lėšų dviračių ir pėsčiųjų takui nuo Paryžiaus Komunos gatvės iki Jono kalnelio tiltelio įrengti uostamiesčio savivaldybė bandys gauti iš ES fondų. Paraišką reikia pateikti iki kovo 27 d. Norint tai padaryti, būtina gauti miesto tarybos pritarimą.

Skaičiuojama, kad nutiesti dviejų kilometrų ilgio dviračių ir pėsčiųjų taką kainuotų maždaug 603 tūkst. eurų. Iš ES fondų planuojama gauti apie 317,5 tūkst. eurų.

Pati savivaldybė turėtų prisidėti maždaug 285 tūkst. eurų. Į šią sumą įskaičiuotos ir išlaidos, kurių negalima apmokėti ES lėšomis.

Planuojama, kad naujas dviračių ir pėsčiųjų takas galėtų būti pradėtas rengti jau šiemet.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Justas Ingelevičius

Iš straipsnio visiškai nesupratau, kur tas takas eis. Gal kas gali patikslinti? Nes jei kalba eina apie tą taką per Trinyčių parkelį, tai gal pagaliau reikalingus takus nutieskim, o paskui tuos takus parkuose, kurių ir taip jau Klaipėdoje pilna. Nesuprantu, negi normaliesm takams pvz. Taikos pr. takui negalima paimti ES lėšų?

jonas

Ponai,geriau sutvarkykyte šalygatvius,nuo seno turgaus iki akropolio net velnias kojas gali išsisukti,tikri mokyti šaunuoliai

Jux

Ten ir taip gana neblogai galima važiuoti, kam svaistyti pinigus. Atkarpa nuo bakrijis pr. iki akropolio geriau sutcarkyti. Dviraciu takas is pietu rajonu baigesi prie baltijos prospekto, nei pervaziavimo nei tako. Trotuaras ten irgi tragiskas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS