Nutirpus sniegui kiemuose – šokas | KaunoDiena.lt

NUTIRPUS SNIEGUI KIEMUOSE – ŠOKAS

Klaipėdiečiai kyla į kovą su neatsakingais šunų šeimininkais. Žmonės tvirtina esantys pavargę kasdien žengti per augintinių paliktas ir jų šeimininkų nesurinktas krūveles.

Vieno Herkaus Manto gatvės daugiabučio gyventojai skundžiasi šuns ekskrementuose skęstančiu kiemu.

Namo gyventojos tikinimu, artėjant pavasariui, kiemas netruks virsti viešuoju gyvūnų tualetu.

Didžiausią galvos skausmą kelia kasdien keturkojį šalia namo vedžiojanti mergina, kuri nesivargina surinkti augintinio paliktų išmatų.

"Nebegalime pakęsti apsileidusios šuns šeimininkės teršiamo kiemo ir žolyno. Bandėme kalbėti gražiuoju, prašyti, kad surinktų ekskrementus, bet viskas veltui. Šalia namo esantis šaligatvis, pieva nutirpus sniegui atrodo klaikiai", – piktinosi klaipėdietė.

Moters tikinimu, augintinio šeimininkė į namo gyventojų pastabas nereaguoja, tad žmonės ėmė filmuoti ir rinkti įrodymus apie viešosios tvarkos pažeidimus.

"Turiu nufilmuotą vaizdą, kaip šuo tuštinasi ir jo šeimininkė nerenka išmatų netgi įspėta. Tikiuosi, kad viešumas padės išspręsti šią problemą. Gal ir daugiau klaipėdiečių kenčia nuo piktavalių kaimynų?" – spėjo moteris.

Anot pašnekovės, labiausiai piktina faktas, jog šuns šeimininkė gyvūną vedžioja ne savo gyvenamojo namo, o greta esančio daugiabučio kieme.

Gyvūnų laikymo Klaipėdos miesto savivaldybės teritorijos gyvenamojoje vietovėje taisyklėse nurodoma, jog asmenys, gyvūnų vedžiojimo aikštelėse ir kitose viešose vietose vedžiojantys šunis, turi surinkti jų paliekamus ekskrementus ir kitus teršalus.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Sauliaus Valiulio, už taisyklių pažeidimą taikoma administracinė bauda.

"Peržiūrėsime filmuotą medžiagą. Pavykus surasti pažeidėją, bus surašytas protokolas, taikoma administracinė atsakomybė", – teigė S.Valiulis.

Nusižengus pirmą kartą, augintinių šeimininkai baudžiami 15 eurų bauda. Pakartojus nusižengimą, bauda siekia nuo 120 iki 230 eurų.

Teigiama, kad atšilus orams pranešimų apie viešą tvarką pažeidusius šeimininkus padaugėjo.

"Pažeidimų tikrai užregistruojama, tačiau tai nėra masinis reiškinys. Kur kas daugiau skundų sulaukiame dėl viešose vietose be pavadėlių lakstančių keturkojų", – kalbėjo pašnekovas.

Pastebėjus pažeidimų, gyventojai raginami pranešti specialistams e. paštu viesojitvarka@klaipeda.lt.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (39)

Ieva

kas jūs per žmonės, vieni ant kitų varot. Rimtai pradedu galvoti, kad lietuviai kažkokie nenormalūs, kad šitaip išsityčioja iš kitų reikia ar nereikia. Tame pačiame Paryžiuje šunų tortų ant šaligatvių pilna ir niekas nesako - jau tie prancūzai.. Na taip, bėda yra ir man labai nepriimtina kai šunų augintojai nesusirenka šuns reikaliukų ir visad pasakau (dažniausiai pasiunčia ar nereaguoja), bet nereik sakyti, kad visi nesusirenka. O šiemet situacija tikrai geresnė nei ankstesniais metais, žmonės sąmoningesni. Tai auklėkit savo vaikus, sakykit, rodykit pavyzdį, kad jie užaugę elgtųsi tinkamai. Bet čia rašantys tik dergiasi vieni iš kitų

Mąstantys

Nufotkint ir nufilmuot tokius šunų šeimininkus kurie nerenka savo šunų kakučių ir fotkes ant skelbimų lentų klijuot ir į laikraščius dėt , o nufilmuotą medžiagą į policiją.Gal tada pradės tuos tinginius imt gėda ir šaligatviai ir pievos bus švarios.Užteks smardint miestą , šunys ne gėlytėm kvepiančiom šika ir jei dirbčiau kiemsargiu tikrai mažas malonumas šūdus ri nkt tonom.Šiukšles jo , bet šūdus nė už ką , nebent mokėtų ne minimumą , o 1000 euriukų ir dar daugiau.

Klaipėdietis

Ne uostamuistis o kažkoks šūdamiestis gaunas rudojo proveržio miestas... Atsiprašau bet negi negalima skirti etatą bent vue Vieną kad karkartėmis žmogus praeitu ir skirtu baudas? Galu gale bent paštą kokį kur siųst pažeidėjų nuotraukas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS