Orai džiaugsmo nežada | KaunoDiena.lt

ORAI DŽIAUGSMO NEŽADA

Savaitgaliui sinoptikai nenumato nieko gero – pūs stiprus vėjas, lis, oras bus žvarbus. Nepanašu, kad žiema skubėtų į pajūrį ir artėjančios savaitės pradžioje.

Porą artimiausi parų orus Klaipėdoje ir pamaryje lems susiformavęs ciklonas virš Skandinavijos. Vėjas pūs iš pietvakarių, pietų, jo greitis šeštadienį sieks 16–21 m/s, sekmadienį jis susilpnės iki 12–17 m/s.

Šeštadienį kartkartėmis sulauksime kritulių, sekmadienį pranašaujamas ne tik lietus, bet ir šlapdriba. Naktimis oro temperatūra pakils vos porą laipsnių aukščiau nulio, dienomis bus 3–5 laipsniai šilumos.

Kitos savaitės orus lems naujas – nuo Atlanto, per Lamanšą atslinkęs ciklonas. Prognozuojama, kad  savaitės pradžioje vėjas pūs iš pietryčių, jo greitis sieks 10–15 m/s. Antradienį ir trečiadienį jis suksis į pietvakarius ir stiprės iki 18–23 m/s. Antroje savaitės pusėje jis kiek rims, bet išliks iki 10–15 m/s.

Kitą savaitę taip pat lis, pirmosiomis dienomis protarpiais, o antroje pusėje sulauksime daugiau kritulių.

Pirmadienio ir antradienio naktimis oro temperatūra laikysis apie nulį, tad tikėtina, kad ir miesto gatvėse bus slidu. Dienomis temperatūra nežymiai kils iki 3–5 laipsnių šilumos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vairuotojas

Nepamiršti reikia ,kad žiemą negalima išvystyti leidžiamo greičio ir būtinai reikia laikytis distancijos, tarp mašinų.Nelipkite ant mašinų subinių vieni kitiems,bjaurus jausmas ,kaip iš paskos važiuoja koks durnius ,nepasirinkęs saugios distancijos.

Kaunietis

Nėra šalta ir nėra slidu ,nereikia barstyti gatves jovalu.Reikia tiktai vairuotojams būti protingiems,nevažiuoti basomis padangomis ir vasarinėmis.Mažiau druskos,ilgiau mašinos nerudys o ir gamta bus mažiau užteršta druska.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS