Paaiškėjo, kada mokiniai grįš į mokyklas | KaunoDiena.lt

PAAIŠKĖJO, KADA MOKINIAI GRĮŠ Į MOKYKLAS

Uostamiesčio mokiniai į mokyklas šiemet sugrįš dviem dienomis vėliau nei įprasta. Pirmoji pamoka po vasaros atostogų vyks rugsėjo 3-iąją. Taip sutarta su visomis miesto bendrojo lavinimo švietimo įstaigomis.

Šiemet rugsėjo 1-oji – šeštadienis. Dėl to kai kuriuose miestuose kyla sumaištis.

Kadangi įstaigoms pačioms leidžiama apsispręsti, kada rengti Mokslo ir žinių šventę, vienos mokinius sukviečia jau šeštadienį, kitos laukia pirmadienio.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė tvirtino, kad Klaipėdoje šiemet pirmoji pamoka, kuri kasmet rengiama Lietuvininkų aikštėje, vyks rugsėjo 3-iąją, pirmadienį.

"Tokia buvo Švietimo ir mokslo ministerijos rekomendacija. Taip sutarėme ir per paskutinį mokyklų direktorių susirinkimą, kuris vyko gegužę", – tvirtino vedėja.

L.Prižgintienė akcentavo, kad Klaipėdoje Rugsėjo 1-oji kasmet minima vieningai – visose bendrojo lavinimo įstaigose tą pačią dieną.

"Nėra buvę, kad vaikai į mokyklas grįžtų skirtingomis dienomis. Visada pasitariame su įstaigų vadovais ir kartu nusprendžiame", – tvirtino vedėja.

L.Prižgintienė dar negalėjo pasakyti, kiek mokinių šiemet mokysis uostamiesčio švietimo įstaigose. Preliminarūs skaičiai paaiškės rugpjūčio viduryje ar pabaigoje. Tikslus – rugsėjį, kai jau bus mokinių registras.

Anksčiau skelbta, kad šiemet pirmą klasę turėtų pradėti lankyti apie 1,85 tūkst. mažųjų klaipėdiečių. Panašus skaičius buvo ir praėjusiais metais.

"Tai labai preliminarūs skaičiai. Judėjimas tebevyksta", – tvirtino vedėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

mokytoja

Pagal įstatymus turėtų duoti atostogų dieną ir dar sumokėti dvigubai už darbą. Jeigu taip, gal dar pagalvočiau ar dirbti šeštadienį.

mildos straipsniai

tiesiog sensacija .atlyginima pakelkit.

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

GRYBĘ - KGB MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS