Paaiškėjo, kas statys miesto eglę | KaunoDiena.lt

PAAIŠKĖJO, KAS STATYS MIESTO EGLĘ

Šventinė eglė šiemet puoš ne tik Teatro, bet ir Atgimimo aikštę. Pastarojoje erdvėje iškils dirbtinis šventinis medelis. Miesto eglę šeštus metus statys įmonė „Švenčių studija“ iš Vilniaus.

Viešųjų pirkimų procedūros baigtos ir konkurso nugalėtojas paviešintas antradienį. Savivaldybė buvo gavusi tik vieną pasiūlymą iš įmonės, kuri norėtų statyti eglę Atgimimo aikštėje.

Konkurse vadovautasi ne mažiausios kainos, o ekonominio naudingumo kriterijumi. Pirmiausia komisija vertino šventinės eglės vizualizaciją. Tada buvo atplėštas vokas su kaina.

Šventinės eglės ir jos papuošimų nuoma Atgimimo aikštėje atsieis apie 23,4 tūkst. eurų. Šiek tiek brangiau nei praėjusiais metais. Tada šventinė eglė atsiėjo 22 tūkst. eurų.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė pasakojo, kad eglė bus dirbtinė – ant metalinio karkaso bus tvirtinamos dirbtinės arba tikros eglių šakos.

Šventinio medelio aukštis sieks 20 metrų, skersmuo – devynis, viršūnė – tris.

I.Šakalienė neatskleidė, kaip bus puošiama eglė Atgimimo aikštėje: „Lai žmonėms būna staigmena. Nenoriu visko iš karto atskleisti. Juk gerų emocijų trūksta.“

Įmonė „Švenčių studija“ uostamiestyje šventinę eglę puošia šeštus metus.

Paprastai ji stovėdavo Teatro aikštėje. Šiemet pirmi metai – Atgimimo. Teatro aikštėje stovės tikra eglė, kuri bus papuošta šviečiančiomis girliandomis.

Bendrovės „Švenčių studija“ papuoštos šventinės eglės palikdavo klaipėdiečiams gerą įspūdį. Originalių idėjų netrūko.

Praėjusiais metais eglutės šventinis rūbas priminė kalėdinį megztuką, o viršūnėje atsidūrė snaigė. Metais anksčiau medelyje atsispindėjo povandeninis pasaulis, o viršūnėje nutūpė vėtrungė.

Dar anksčiau eglė švietė tarsi varveklis, buvo papuošta snaigėmis, žvaigždėmis.

Šiemet aplink Atgimimo aikštėje stovinčią eglę įsikurs trijų metrų aukščio elniai ir dviejų metrų aukščio krūmai. Čia esantis laivelis bus papuoštas 20 metrų ilgio girlianda.

Atgimimo aikštėje eglę bus pradėta montuoti iki eglutės įžiebimo šventės likus kelioms dienoms. Pastaroji vyks Teatro aikštėje gruodžio 3-iąją 17 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

mm

Gerai, kad Atgimimo aikštėje, tai centras, šventę jaus daug daugiau žmonių. Seniai taip reikėjo, tik kad buvo laikomasi tezės "Teatro aikštė" yra miesto centras - atstokit.

Ert

Apmaudu, kad patys nesugebame eglės pasistatyti, eilinį kartą mums reikia to vilniaus, kurio šalyje ir taip smarkiai per daug.

mes

labai laukiam abieju eglučių, papuošto senamiesčio ir kalėdinės mugės:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS