Pajūryje speigą keis lietus | KaunoDiena.lt

PAJŪRYJE SPEIGĄ KEIS LIETUS

Sinoptikai numato, kad su pirmaisiais šalčiais susidūręs pajūris savaitgalį trumpai pasimėgaus saule, vėliau sniegą tirpdys lietus bei šlapdriba, o nuo kitos savaitės ir vėl ims vyrauti nedidelė neigiama temperatūra.

Prognozuota, kad naktį iš penktadienio į šeštadienį pajūryje turėjo atšalti iki 15 laipsnių žemiau nulio. Šeštadienį dieną, vėjui pasisukus iš pietų ir pietvakarių, oro temperatūra ims kilti. Viena bėda, kad vėjas stiprės iki 10–15 m/s, tad lauke nebus itin malonu.

"Dieną termometrų stulpeliai rodys 2–3 laipsnius šalčio. Laukiama ir sniego. Pasak Ingos Valinskienės, atėjo dieviška žiema", – prognozavo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių grupės budinti sinoptikė Ieva Petrošienė.

Sekmadienį vyraus pietvakarių 7–12 m/s greičio vėjas. Naktį atvės iki 2–5 laipsnių šalčio. Dieną termometrai rodys apie nulį.

Sekmadienio naktį protarpiais turėtų palyti, dieną prognozuojami nedideli krituliai.

Pirmadienį vėjas pūs iš pietvakarių bei vakarų ir sieks 10–15 m/s greitį. Naktis išliks šilta, vyraus 0–2 laipsniai šilumos, o dieną turėtų įšilti net iki 2–4 laipsnių aukščiau nulio.

"Pirmadienis bus šilčiausia savaitės diena. Naktį numatomi nedideli krituliai, dieną – krituliai, šlapdriba. Bet nuo antradienio stiprės gūsingas pietų vėjas, pasieksiantis 13–18 m/s greitį. Ims gnaibytis šaltukas, bus iki 1–4 laipsnių šalčio", – tikino I.Petrošienė.

Antradienio naktį dar tikėtini krituliai, tačiau diena turėtų išlikti giedra. Trečiadienį pūs žvarbus vėjas, o oras vės iki 2–5 laipsnių šalčio.

"Speigas atsitrauks tik trumpam. Tiesa, kita savaitė bus labiau vėjuota, ne tokia šalta, kaip praėjusi", – reziumavo sinoptikė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rūta

Šiąnakt buvo nepaprastai giedras ir žvaigždėtas dangus...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS