Klaipėdoje pakvipo politine manipuliacija | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE PAKVIPO POLITINE MANIPULIACIJA

Artėjančiuose šalies prezidento rinkimuose jau dabar netrūksta intrigų. Žmonės suglumo, kai realiai neegzistuojantis Klaipėdos apklausų centras pakvietė juos atsakyti, ar jie "dalyvaus prezidentės rinkimuose".

Šiuo metu apie savo dalyvavimą prezidento rinkimuose yra paskelbę vienuolika pretendentų. Tarp jų – dvi moterys.

Todėl akivaizdi politinė reklama interneto socialiniame tinkle "Facebook" žmonėms sukėlė įvairių minčių. Arba kažkas nutarė pajuokauti, arba rinkėjams sąmoningai brukama viena kandidačių moterų.

"Klaipėdos apklausų centru" pavadintas puslapis ir jame naudojamas miesto herbas verčia manyti, kad tai – oficiali miesto valdžios pozicija. Nors iš tiesų panašiu pavadinimu egzistuoja tik viena bendrovė – "Apklausų centras".

Klaipėdos savivaldybės atstovai apie jį nė nėra girdėję.

Tai – akivaizdus pasinaudojimas savivaldybės, kaip institucijos, įvaizdžiu.

"Tai – akivaizdus pasinaudojimas savivaldybės, kaip institucijos, įvaizdžiu. Žmonės yra klaidinami. Šiuo atveju mes neduotume leidimo naudoti herbo veikloje, kuri neaiškiai reglamentuota", – įsitikinęs Klaipėdos savivaldybės Architektūros poskyrio vyriausiasis specialistas Mindaugas Petrulis.

Miesto heraldikos ar valstybės simbolių naudojimas be leidimo, taip pat visuomenės klaidinimas gali užtraukti administracinę atsakomybę.

Teisės aktuose numatyta, kad miesto herbo ir vėliavos, kaip nematerialaus pobūdžio objektų, propagavimas leidžiamas tik išskirtiniais atvejais.

"Jeigu miesto simbolika naudojama netiksliai arba netinkamame kontekste, vertiname situaciją. Uždedi kokį nors prekinį ženklą ant objekto, kuris neturi nieko bendra su to prekinio ženklo veikla, ir tai iškart tampa klaidinančia reklama. Todėl ir herbas šiuo atveju negali klaidinti gyventojų ar informacijos ieškančių žmonių. Juk jis reprezentuoja Klaipėdos miestą", – aiškino M.Petrulis.

Jo žodžiais tariant, miesto heraldika neturėtų būti naudojama komerciniams ar politiniams tikslams, nes sukuria klaidingą įspūdį, kad tai yra oficiali miesto savivaldybės pozicija.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

dieduks

jacias tvartelio kvaps.

...

FEE-ministės nerimsta.

Com

Nieko sau. Ką dar primąstys dėl to portfeliuko
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS